Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Mannen Masters hebben weer toekomst

De titel boven dit stuk had ook anders kunnen luiden. “Phoenix masters herrijzen uit de as”. Te cliché. “Phoenix masters weer omhoog”. Te dubbelzinnig. “Phoenix Masters leven nog”. Te morbide. Er gloort in ieder geval weer een beetje hoop. Waar de basis bij de vrouwen masters nog te smal is voor een competitie (ook bij de tweede wedstrijd moesten de vrouwen masters verstek laten gaan), konden de mannen in ieder geval weer een team op de been brengen.

Natuurlijk, het was weer de vaste kern van atleten, die al jaren de basis vormen. Tot die vaste kern behoren natuurlijk ook Frank (staal) en Edwin (van den Berg), maar die zijn helaas langdurig geblesseerd. Dus na het afhaken van Werner (Andrea; twee jaar geleden verhuisd naar Altis), Bernard (te Boekhorst; carrièrebrekende blessure) en Ad (Buijs; slepende blessures) is de basis bij de mannen ook smal geworden. De eerste wedstrijd, toen zowel Erik (Deiman) als Lars (Janssen) geblesseerd waren, hebben we dan ook, voor het eerst in vele jaren, moeten afzeggen. De tweede wedstrijd biedt dan wel weer perspectief voor de toekomst.

Voor Lars en Erik kwam de wedstrijd dan weliswaar te vroeg (beiden moesten hun onderdeel staken wegens blessures), de rest van de basis stond er weer. Absolute uitblinker was Jaap met een fraaie 16:46,80 (in winderige omstandigheden): zijn beste tijd in ruim twee jaar. Eric de Jonge harkte de meeste punten met een solide 5 meter 13 en een clubrecord 50+ op de 200 meter: 26,92. Carel (van der Werf) vormt altijd het solide middelpunt (5e, in punten, bij het kogelslingeren met 35,56 en 15e bij het kogelstoten met 9,73). Peter (Verburg) sloot daar bij aan met 9,53 en een 16e plaats. Simon had wat pech met de serieindeling, zodat hij, in de wind, zijn 800 meter helemaal alleen moest lopen. Voor een eerste wedstrijd van het seizoen kun je de 2:21,78 een prima tijd noemen. Dit alles leidde dan tot een prachtige 51e plaats, net voor bijvoorbeeld debutanten AV Tempo, maar wij hadden nog eens de 100 meter, ver, hoog en Zweedse estafette laten schieten.

Na deze wedstrijd heb ik nog even zitten rekenen wat de mogelijkheden voor volgend jaar zijn. Die zijn voor de mannen meer dan goed. Zouden we een optimale opstelling op de been kunnen brengen (dat wil zeggen de hiervoor genoemde basis aangevuld met Maarten van Ommen, Bas Jubels, Thierry Kortekaas, Mark Simons en eventueel nog Robert Planting), dan is meedoen om de tweede plaats haalbare kaart. De wedstrijddata voor volgend jaar zijn mij nog niet bekend, maar ik zou zeggen: hou de eerste weekenden van mei en de laatste van juni maar alvast vrij in de agenda!

Beeld: Gerd Altmann via Pixabay

Actueel

Clubnieuws

🥳 NK Atletiek 2022: zilver Ineke van Koldam op 1500m

26-06-2022

De ASICS NK Atletiek op 24, 25 en 26 juni zal één van de laatste momenten zijn om de Nederlands top nog in actie te zien voor onder andere de

lees verder...
Jeugdnieuws

Bliksemmeerkamp 2022

26-06-2022

Het is een traditie om in de week vóór de zomervakantie een bliksemmeerkamp te organiseren voor alle pupillen en junioren. Dit is een leuke gezamenlijke wedstrijd, waarbij een aantal atletiekonderdelen

lees verder...
Jeugdnieuws

Zó leuk was de strandtraining voor de jeugd

25-06-2022

Het was weer een super leuke strandtraining voor onze pupillen en junioren! Bekijk de foto’s! Ook interessant:Jeugdtraining in de herfst 2021Het Phoenix-moment van Herman LenferinkMeld je nu aan voor de

lees verder...

Agenda

juni 2022
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in