Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Seniorencompetitie 2015: Driemaal is scheepsrecht

Voorbeschouwing competitiewedstrijd 1: Grootebroek

Twee jaar op rij bereikten de mannen van Phoenix de promotiewedstrijd. Twee jaar op rij wisten ze het op het beslissende moment niet af te maken. Komende zondag wordt een begin gemaakt met poging drie, dit keer met wat nieuwe namen en heel wat oude bekenden op het wedstrijdformulier. Omdat de eerste competitiewedstrijd dit jaar weer iets eerder op de kalender staat kan er nog niet geprofiteerd worden van supercompensatie van degenen die op trainingsstage zijn geweest. Ook heeft nog niet iedereen zijn seizoen geopend. Toch proberen we als ploegleiders weer een inschatting te geven van hoe de ploeg er op dit moment voor staat.

Net als vorig jaar mag Carel van der Werf de wedstrijd openen met het kogelslingeren. We gaan er van uit dat hij de kogel net als vorig jaar ruim over de 30 meter weet te krijgen. Ondanks het feit dat de gemiddelde leeftijd van de mannenploeg nog steeds hoog is, dient zich dit jaar jong talent aan. Zo zal op de 100 en 200 meter naast vaste waarde Jeroen Witteveen dit jaar Luc Orbons aan de start verschijnen. We hopen dat zij elkaar op zullen jagen naar snellere tijden dan vorig jaar. Op de 110 meter horden zullen Lars Janssen en Bas Land weer voor de punten gaan. Bas was al snel in zijn openingswedstrijd en kan het Lars misschien wel eens lastig gaan maken. Lars mag direct na de horden aan de bak bij het verspringen. Dit levert hopelijk meer punten op dan de eerste wedstrijd van 2014 waar Tieme Klinkers maar net over de 6 meter kwam. Net als vorig jaar is Arjen van der Logt de kopman op de 800 meter. Siem Uittenhout gaat er als ploegleider van zeer nabij op toezien dat hij goed zijn best doet en wellicht haalt hij zelf de punten voor Phoenix binnen.

Bij het polsstokhoogspringen vinden we de tweede nieuwe naam op het wedstrijdformulier terug. Rogier Overkamp traint al sinds het najaar van 2013 met de polsstokgroep van Bram mee en wil bewijzen dat Lars dit onderdeel met een gerust hart aan hem over kan dragen. De 400 meter is het terrein van de twee Bassen. Land mag laten zien wat zijn 51,74 uit zijn eerste wedstrijd waard is, Jubels gaat op jacht naar tijden onder de 51 seconden. Tieme Klinkers zal het hoogspringen weer voor zijn rekening nemen en gaat voor een evenaring van de hoogte tijdens de eerste wedstrijd van vorig jaar. Bij het speerwerpen mag dit jaar de man die gescout werd bij het gadgetwerpen tijdens clubkamp 2014 dan eindelijk de belofte inlossen. Een ongelukje hield hem vorig jaar van deelname af maar Daan Beelen gaat nu toch echt aantonen dat hij naast mobiele telefoons en spionnencamera’s ook speren ver kan laten vliegen.

Op de 5000 meter twee mannen die pas geleden nog snel waren op deze afstand op de weg in Culemborg. We gaan er van uit dat Leon Graumans en Jaap Vink net zo gemotiveerd zijn als het niet om tegoedbonnen voor de plaatselijke sportwinkel maar om de goede eer van de club gaat. Kogelstoten wordt deze wedstrijd een zeer interessant onderdeel om te volgen. We hebben als ploegleiders na tactisch overleg besloten dat Bas Jubels en Tieme Klinkers de aangewezen personen zijn om hier punten op te scoren. Beiden hebben afgelopen weken in het grootste geheim geoefend met de stalen knikker en op de prestatie van Bas zijn zelfs al dubieuze weddenschappen afgesloten. Zoals gebruikelijk neemt Lars Janssen het hinkstapspringen weer voor zijn rekening en we hopen dat hij weer in de buurt komt van zijn uitstekende prestatie van vorig jaar. Op de Zweedse estafette komen de sprintkanonnen Jeroen, Luc, Bas en Bas gezamenlijk in actie. We gaan er van uit dat zij zorgen voor een mooi slot van deze eerste competitiedag.

De prestaties zijn via ons Twitter-account live te volgen. Een prognose van het aantal punten staat hier en wie weet uploadt de organisatie hier tijdens de wedstrijden live-uitslagen. Maar de wedstrijd is het best te volgen op de atletiekbaan in Grootebroek!

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in