Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

5e plaats voor Jeroen bij SPRINT Mastboscross

1 februari 2015 – Bij de laatste wedstrijd van het Lotto crosscircuit in Breda heeft Jeroen Rodenburg een 5e plaats weten te behalen. Het deelnemersveld bij de SPRINT Mastboscross was beduidend dunner bezet dan bij de overige circuit-wedstrijden in Tilburg, Soest en Kerkrade. Ook de Phoenix-afvaardiging was smal. Gelukkig was er een 5-tal dat wel de moeite nam om van start te gaan.

Lisa (de Ruiter) en Nienke liepen als eerst de korte cross van 2575 meter. In het veld van nog geen 20 dames vertrok Nienke lekker snel. Lisa volgde op korte afstand. Nienke liep een solide race en het gat met Lisa werd niet groter of kleiner. Na één kleine ronde en twee grotere rondes finishte Nienke nét niet binnen de 10 minuten op een 10e plaats. Vijftien tellen later volgde Lisa op een 12e plaats.

In het grootste deelnemersveld van de Mastboscross, de korte cross mannen, gingen drie Phoeniciers van start. Gesteund door de voltallige Arjen Sierd van der Logt-fanclub had Arjen een droomstart en nam na de eerste kleine ronde van ongeveer 500m gedurfd de leiding. Helaas moest Arjen zijn harde start bekopen, want hij zakte in de volgende twee rondes een aantal plaatsen terug. Jeroen kon mooi oprukken in het veld van in totaal 47 snelle mannen. Hij schoof zelfs op naar plek 5 en wist die vast te houden. Arjen werd uiteindelijk 23e en Siem 38e. De drie mannen waren tevreden over hun gelopen race.

Helaas was er geen Phoenix-jeugddeelname aan deze nationale crosswedstrijd. Dat is jammer want dit zijn mooie wedstrijden om je met je leeftijdgenoten te meten. Laten we volgend jaar met meer jeugd afreizen naar de crosscircuitwedstrijden!

Midwintermarathon

Ook elders in het land stonden Phoenix atleten aan de start. In Apeldoorn liep bij de Midwintermarathon (waar overigens de marathonafstand niet meer op het programma staat) Marijke de 8km en Hans en Lysanne de 10 Engelse mijlen.

Marijke keerde sterk terug na een maandenlange wedstrijdloze periode en werd 13e. Hans was zo trots als een hond met zeven staarten vanwege het feit dat hij vóór de snelste vrouw over de finishlijn kwam. Ilse Pol droop vervolgens af. Ik gok op een pr voor Hans. Ook Lysanne is weer terug na een blessure, en hoe!

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.