Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Dames 3e competitie: Top, top, TOP!

7 juni 2015 – Vandaag moet het gaan gebeuren… het team staat 9e op de lijst en de eerste 8 plaatsen zich voor de promotiewedstrijd. En dit team is goed en sterk… dus die promotiewedstrijd ligt in het verschiet. Met berekeningen vooraf blijkt dat plaatsen zeer reëel is.

Prins Hendrik is uitgekomen in het NK teams en mag daardoor die atleten niet meer inzetten. En we blijken op papier sterker te zijn dan andere verenigingen. De 9e positie op de ranglijst komt dan ook eigenlijk alleen doordat we op een onderdeel 0 punten hadden gescoord vorige keer. In onze poule staat Den Haag 298 punten voor… dus daar werden de ogen op gericht. Sorry Den Haag, niet om lullig te doen, maar gewoon omdat wij ons beter kunnen focussen met een tegenstander in het vizier.

Iris mocht voor ons de spits afbijten. Met een eerste keurige slinger van 27,72 meter werden de punten al veiliggesteld. Ze werd 4e in de wedstrijd. Maar nog mooier, we gooiden ruim 4 meter verder dan Den Haag en dat levert +85 punten op. Nog maar (298-85=)213 punten te gaan.

En dan komt de eerste schrik: Rosina Hodde is op de baan gesignaleerd. En die kan veel punten pakken voor Den Haag. En blijkt ook dat de ET ook deze wedstrijd problemen op gaat leveren. De hordenseries worden in elk geval een uur uitgesteld. Poeh, dus voor Margriet en Mariska weer de kleren aan. Snel met Margriet naar het chronoloog kijken… Levert dit nu problemen op? Moeten we haar van kogel of hoogspringgroep laten wisselen? Nee, we houden het even zoals het is en gaan ervan uit dat kogel binnen een half uur afgerond moet kunnen zijn.

En dus gaan we verder met het kogelstoten. Iris neemt de jurytaken waar en Margriet komt weer lekker in de wedstrijd. Een flinke uithaal en 11.99! WOW. Heerlijk. En Den Haag blijft met 10.09 duidelijk achter. We pakken dus weer winst punten tov Den Haag. (123 punten, dus nog 90 punten te gaan). Wetend dat we veel punten zullen verliezen op de horden.

Dames 3e competitie

En dan staan de hekjes klaar en is ook de ET gereed. Door een foutje aan mijn kant startten onze beide dames in de eerste en langzaamste serie horden. Voor Margriet heerlijk om zicht te kunnen focussen op Mariska. Maar voor Mariska balen. Het is veel fijner om met tegenstand te lopen. Met 15.36 en 15.37 (PR) zijn de punten binnen. 58 punten in de plus tov vorig jaar. Maar 228 punten verloren op Den Haag…. Dus nu 318 punten inhalen. Maar dan toch ook opluchting. Den haag zet Rosina Hodde alleen in op horden. Dat is positief nieuws.

Tegelijkertijd staat Sanne bij hoogspringen. Gisteren nog in Marokko, vandaag toch aantreden op de competitie. En een 1.40 is dan gewoon heel netjes. Je wilt altijd hoger, maar dat komt dit seizoen nog wel. Geen Den Haag in deze groep, dus Margriet mag het straks gewoon direct tegen de concurrent opnemen. Inmiddels nieuws bij verspringen Jinke heeft al 5.42 en dat is dus veel pluspunten tov vorig jaar.

Hoogspringen met Margriet gaat beginnen. En dan is het tactische spelletje met Den Haag heel leuk… Yes, Margriet over 1.50… Den Haag ook, hmm… Margriet over 1.55…. En Den Haag weigert… en springt hem eraf… Nog een aanloop,… weer eraf en dan bij de laatste poging,.. weigering en wederom een foute sprong. Yes, weer puntenwinst t.o.v. Den Haag dus… Margriet weet inmiddels prachtig over 1.60 te springen. Het ziet er zo lekker ontspannen uit. 0 punten winst tov vorig jaar, maar dus wel 106 extra punten t.o.v. Den Haag.

En dan… en dan… WOW 5,70!!!! Bij verspringen voor Jinke. GAAF, heel GAAF. Gewoon de EYOF limiet en 2e overall bij verspringen. Wat een talent…. En wat een punten! In haar eentje 212 extra punten t.o.v. vorig jaar.

Dames 3e competitie

Bij de 100 meter laat Mariska de frustraties lopen en schiet weg uit het blok,.. super snel en een super tijd. 12.44. Weer vlak bij haar pr. En Alice haalt een nieuw pr. 12.65! Dus een stuiterende Alice en een juichende Mariska. Met deze sprint haalt ze het punten verlies op Den Haag van de horden in een keer in. Vanaf nu laten we de vergelijking met Den Haag maar varen. Die 298 punten hebben we te pakken en wij zijn duidelijk in vorm. De promotiewedstrijd kan ons echt niet meer ontglippen.

Iris staat bij kogel (met jurylid Lorraine) weer lekker te stoten, zeker t.o.v. de prestatie vorige week. Lekkere afsluiting dus voor haar vandaag.

Bij speerwerpen bewijst Kirsten zich flink. Gisteravond bakte ze nog een taart vanwege de verloren weddenschap met de ploegleidster. Nu wilde ze dat zeker voorkomen. In de eerste worp al 31 hoog. Dus ook hier punten winst. En dan haalt ze uit naar 34,06! Maar zo’n 440 cm onder haar al oude PR… dus wat gebeurt er als ze weer even gaat trainen? Of is juist niet trainen de sleutel tot succes? Den Haag gooit hier wel 42 meter… komen we dan in de problemen? Echt niet meer!

Lisa in de startblokken bij de 1e serie 400 meter… wat raar? Ondanks geen tegenstand loopt ze, met windje op een flink stuk tegen net boven de minuut. Echt super goed. Die tijd onder de 60 seconden bewaart ze gewoon voor de promotiewedstrijd. En Nida, tja daar verwacht je inmiddels een tijd onder de 59 seconden van. En dat is eigenlijk ook raar… want ga maar eens na hoe rap dat is. En toch doet ze het wel. Ondanks windje etc. Ook hier weer veel puntenwinst.

Dames 3e competitie

Vanaf het moment dat Lorraine op de baan was (erg op tijd aangezien het chronoloog een uur uitliep) zei ze tegen Miram: ik ga meters pakken,… ik ga meters pakken! Nou van Miriam hoefde het alleen maar 1500 meter te zijn en geen meter meer. Maar tijdens de race bleek wat ze bedoelde…. Want mevrouw liep gewoon heel stevig door. Zo stevig door dat alle concurrenten alleen haar hielen zagen en ze inderdaad met meters voorsprong finishte. Marjolein liep een erg mooie race. Ziet er goed strak uit en ze was tevreden (niet met de tijd, maar elke wedstrijd 15 seconden van je pr afhalen kan ook gewoon niet).

En toen konden we ongeveer gaan vieren dat de promotiewedstrijd binnen was. We zaten inmiddels op ruim 500 pluspunten t.o.v. vorig jaar. Dus dat moest goed gaan. Doel was dus nu finishen op de 200 meter én het stokje veilig rondbrengen op de estafette.

Op de 200 meter pakte Mariska in een zeer nette race veel punten. En Alice trad ook sterk op.

En toen kwam ons slotspektakel. En een spektakel werd het op de Zweedse estafetteNida en Jinke wilden het clubrecord behouden, want het staat op een juniorenteam. Maar Alice en Lisa willen graag het record op hun naam zetten. Nida zet alles op alles voor een snelle 400 meter en dat gaat heel goed. Lisa pakt de stok en vliegt over de baan. Wat gaat het team hard. Jinke, met EYOF limiet op zak laat zien dat die snelle 200 meter er komt en Alice maakt het prachtig af door te winnen bij de finish. Wat een ontlading. De dag is goed afgerond, de promotiewedstrijd waarschijnlijk binnen én een Clubrecord als toetje….

Dames 3e competitie

Dames 3e competitie

Tevreden gaat Miriam als ploegleider naar huis… En ’s avonds weten we het verlossende woord al… we hebben het dik gehaald! Meiden jullie zijn toppers.

De voorlopige opstelling voor 13 september komt er al aan. We gaan knallen!

Actueel

Clubnieuws

Gezocht: trainers voor onze jeugd

22-05-2024
Tweede cross voor de jeugd

Graag doen we een beroep op alle ouders, junioren, studenten, masters, senioren, recreanten; eigenlijk iedereen die zich wil inzetten voor de jeugd van Phoenix.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix-deelnemers NK Masters 24 t/m 26 mei 2024

22-05-2024

Aankomend weekend vindt het NK masters plaats op de vernieuwde atletiekbaan van GAC in Hilversum. Er zijn 609 deelnemers in de diverse leeftijdcategorieën, waaronder 9 Phoeniciërs!

lees verder...
Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in