Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Een verhitte Singelloop

De route naar de zomerdoelen brengt de Phoenix-leden op de vreemdste uithoeken van het land (en daarbuiten). Na een tip van Jesse Kayser (totnutoe ongeslagen deelnemer) over hoe leuk de Singelloop en aansluitende vrijmarkt in Wijk bij Duurstede is, heeft Bart zich ingeschreven voor de 5 km daar. In de veronderstelling dat het hier zou gaan om een onvervalst lulloopje leek Bart dat prima…

Bart:

In de veronderstellinge dat het hier zou gaan om een onvervalst lulloopje, kan ik redelijk anoniem herstellen van een pittige Driebergse toertocht en tegelijk de laatste voorbereiding voor de SOLA-estafette van 5 mei afwerken.

Nou ja, anoniem? Jesse en Gwenn, Marjolein en Willem, Marijke Kroon en de hele familie de Vries-van Vugt is aanwezig. Ondertussen wijst de aanwezigheid van Saskia er wel op dat het ondanks alles (dranghekken, goed geregelde kledingafgifte, een speaker van het formaat van Henk Borgmeijer – “en dan kunnen we wel stellen dat het Henk Borgmeijer zelf is die daar spreekt”) inderdaad een typisch lulloopje is.

Tijd voor een rondje rustig inlopen, heel rustig aan want mijn quadriceps protesteren nog steeds door af en toe plagerig beginnende kramp voor te wenden. Van een paar versnellingen worden ze rustig en zo gaan we toch maar naar de start. Even bijpraten met Jasper (die van familie de Vries), Willem opzoeken (om te hazen) en dan van start. Lekker achteraan het veld, toch wat mensen inhalen en dan komt na 90 seconden ook Annie van Rossum door het veld heen gezakt, traditiegetrouw heeft ze ergens voorin het vak een plek gevonden. Alles wijst nog steeds op een lulloopje.

Onderweg probeer ik Willem nog te laten passeren zodat hij het tempo aangeeft (wat op zich in tempo niets scheelt, maar mentaal wel veel kan uitmaken), maar na een kleine km toch maar op eigen tempo doorgegaan. Op een ronde van 2,2 km loop je ongeveer 2,3 ronde, of 4,6 rondje voor 10 km. De 10km lopers zijn dus ongeveer 0,3 ronde achter ons gestart en vlak voor de dijk komen de snelsten langs. Ah, daar is de molen weer, even uitwaaien op de dijk en dan weer het dorp in. De drankpost vlak voor de dijk staat nog steeds onmogelijk ver weg ergens in een buitenbocht.

Dan nog 1 keer de dijk op (hij lijkt nu een stuk hoger) en op naar de finish, ik hobbel langs Marjolein en Willem (op humanitaire gronden uit de wedstrijd gehaald, blijkt uit hun commentaar) en dan naar de finish. Voor Henk Borgmeijer is er geen enkele reden om daar enige aandacht aan te schenken, gelukkig maar. Nu nog wat uitlopen, napraten, op ’t terras zitten en nog even de rommelmarkt afstruinen en dan maar eens naar huis. Niet iedereen heeft zijn prijs afgehaald, maar Saskia en Marijke vast wel. Jesse niet, die ging mee naar het terras en vond het onderweg te druk voor het etiket lulloopje.

De uitslagen? Ja, die zijn er ook, maar dan alleen met bruto-tijden.

M, 5 KM

Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Bruto Netto
2 Jesse Kaijser 82 Amersfoort 16:24 16:24
30 Jasper de Vries 83 Driebergen-Rijsenbur 21:50 21:50
81 Bart Broex 75 Utrecht 28:53:00 28:53:00

V, 5 KM

Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Bruto Netto
1 Saskia de Vries-Van Vu 82 Driebergen-Rijsenbur 17:29 17:29
11 Gwenn Logister 79 Amersfoort 24:52:00 24:52:00

V VET, 10 KM

Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Bruto Netto
3 Marijke Kroon 59 Vinkeveen 46:34:00 46:34:00

 

Beeld: Jan Dijkstra, Houten

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in