Trainingsgroepen Trainingstijden AllUnited

Masters kennen prima competitie start

Op Moederdag mochten de masters de competitiestrijd weer oppakken. Gelukkig was het dit keer gelukt om weer een damesploeg op de been te brengen, waardoor de mannen het dit jaar niet zonder ons hoeven te doen. En gelukkig was het maar een graadje of 25 warmer dan tijdens de seniorencompetitie.

Maar goed. De kleine maar zeer goede damesploeg had in de voorbereiding al een eerste tegenslagje te verwerken. Danielle had haar tenen gekneusd, waardoor ze nog wel uit stand kon werpen, maar estafette lopen zat er voor haar niet in. Verwoede pogingen van Iris en Jannet om enkele andere dames alsnog in de ploeg te krijgen, slaagden helaas niet voor de wedstrijd op 8 mei. De estafette zou dus leeg blijven. Maar daar lieten we ons niet door uit het veld slaan. Een verslag van Iris Steverink.

Bij aankomst was er een warm welkom. Ik was amper op de baan of kreeg al toegeschreeuwd of ik koffie wilde. En net op het moment dat ik de Phoenix-tent had gevonden, stond er al koffie met overheerlijke rabarbertaart voor mijn neus. Dank Lars en Mieke.

Snel naar de ploegleidersvergadering en amper terug bij ons team kwam de echte tegenslag van de dag. Pascale kon niet starten. Ze was er na de training van afgelopen week al bang voor, maar het werd helaas ook waarheid. En dan moet ook alles tegelijk. Troost bieden aan een giga balende atleet, een wedstrijdleider vinden om een mutatie door te voeren en ook nog even een snelle warming up doen omdat ik zelf over 20 minuten die 100 meter ging overnemen. In de haast haalde ik mijzelf van de 400 af, wat misschien beter kogel had kunnen zijn. Maar heel blijven is ook een onderdeel in de masterscompetitie….

En daarna ging het als een zonnetje met de dames. Iris won met overmacht die overgenomen 100 meter.

En een persoonlijk record wind tegen volgens mij. Een meter of 5 rugwind heb ik al wel eens gehad, maar 4,9 meter tegenwind geloof ik toch nog niet in al die jaren.

Danielle gooide de discus uit stand naar een 2e plek en 27 meter! Jannet deed exact 1 sprong ver en die was ver genoeg. (Heel blijven). Jannet liep een puike 1500 en niet veel later ook nog een puike 200. En Iris liet met fraaie schaarsprongen en andere technieken een 1.25 op hoog noteren. Waarbij ze meerdere malen het aanbod kreeg om mee te komen trainen met de hoogspringtrainingen voor masters in Utecht. En de clubrecorddeal tussen Iris en Jannet verliep heel goed. Terwijl Iris op het ene onderdeel een CR van Jannet verbeterde, zette Jannet weer een nieuw CR op een ander onderdeel neer. Beide keren ging het goed.

De mannen waren ook lekker bezig, maar Eric zal vast als ploegleider binnenkort zijn eigen relaas schrijven of toevoegen aan dit verhaal.

En dan de cijfers:

  • 100 meter – Iris Steverink – 14.39 (-4.9)
  • 200 meter – Jannet Vermeulen – 34.63 (-1.0) – CR
  • 1500 meter – Jannet Vermeulen – 5.48.49 – CR
  • ver – Jannet Vermeulen – 3.43 (+2.1)
  • hoog – Iris Steverink – 1.25 – CR
  • kogel – Iris Steverink – 7.69 – CR
  • kogel – Danielle Verkade – 7.24
  • discus – Danielle Verkade – 27.35

Actueel

Clubnieuws

🥳 NK Atletiek 2022: zilver Ineke van Koldam op 1500m

26-06-2022

De ASICS NK Atletiek op 24, 25 en 26 juni zal één van de laatste momenten zijn om de Nederlands top nog in actie te zien voor onder andere de

lees verder...
Jeugdnieuws

Bliksemmeerkamp 2022

26-06-2022

Het is een traditie om in de week vóór de zomervakantie een bliksemmeerkamp te organiseren voor alle pupillen en junioren. Dit is een leuke gezamenlijke wedstrijd, waarbij een aantal atletiekonderdelen

lees verder...
Jeugdnieuws

Zó leuk was de strandtraining voor de jeugd

25-06-2022

Het was weer een super leuke strandtraining voor onze pupillen en junioren! Bekijk de foto’s! Ook interessant:Jeugdtraining in de herfst 2021Het Phoenix-moment van Herman LenferinkMeld je nu aan voor de

lees verder...

Agenda

juni 2022
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in