Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Phoenix-mannen goed op dreef in Leiden!

Leiden, 24 mei 2014 – Na de zeer geslaagde eerste competitiewedstrijd waren de verwachting hooggespannen voor de tweede wedstrijd: vorig jaar werd deze wedstrijd gewonnen in onze poule en de vrij behoudend ingevulde prognose gaf aan dat we ruim 400 punten meer zouden scoren dan afgelopen jaar in Naaldwijk. Ondanks enkele last-minute-afmeldingen was er geen reden deze prognose naar beneden bij te stellen. De selectie is zo breed dat er in Arjen en Peter Verburg waardige vervangers werden gevonden voor Leon en Carel! Ook het prachtige weer, de spiksplinternieuwe baan en de aanwezigheid van talloze Phoenix-fans zorgden voor goede omstandigheden.

Om 12 uur begon de wedstrijd met Tieme op hoogspringen en Lars op kogelstoten. Tieme zelf sprong met gemak over de 2 meter, alleen zijn spikes werkten niet mee en tikten de lat van de staanders. De 1.95 was echter ook al genoeg voor de gedeelde overwinning bij het hoogspringen. Lars stootte ruim over de 10 meter en voldeed hiermee aan de verwachtingen. Peter Spannring stootte in groep 2 en kwam helaas niet zover als vorige wedstrijd. Jeroen Heesbeen en Dennis zetten mooie tijden op de klok bij de 100 meter: 11.83 en 11.41. Nadim spurtte naar een nieuw PR op de 400 in 50.66; Bas Jubels zat daar vlak achter in 51.48. Peter Verburg zette voor de derde wedstrijd in een week een nieuwe beste seizoensprestatie op het discuswerpen, dit keer met een keurige worp over de 30 meter.

Phoenix-mannen goed op dreef in Leiden

Ondertussen waren Lars en Siem bezig met het verspringen en de 3000m steeplechase. Lars sprong naar een zeer verdienstelijke 6.58, en deze sprong zag er zo goed uit dat enkele omstanders geloofden dat Lars ‘acht meter vijftig!’ riep toen zijn prestatie wereldkundig werd gemaakt. Siem had al zijn pijlen gericht op deze wedstrijd om een goede tijd te lopen en dat betaalde zich uit: onder luide aanmoedigingen liep hij een nieuw PR van 10:03.40. Hierna werden de houten balken vervangen door wat bescheidener hindernissen en mocht Bas Land zijn kunsten vertonen op de 400 meter horden. Ook hij had gehoopt op een nieuw PR, maar Bas bleef er helaas niet boven. Toch was het een hele nette race en leverde de 57.16 een enorme berg punten op!

Phoenix-mannen goed op dreef in Leiden

Hierna volgden nog slechts drie loopnummers: eerst de 200m voor mannen, waar Jeroen Witteveen en Dennis elkaar naar snelle tijden blijven stuwen. Dit keer was het Jeroen die de snelste tijd liep: een nieuw PR in 22.92. Dennis liep 23.11. Arjen wist de eerste serie van de 1.500m te winnen in 4:17.30, met een zeer snelle laatste ronde. Bernard overtrof ieders verwachtingen door om de winst mee te lopen. Het gaat dit seizoen ongetwijfeld nog sneller dan de 4:03.06 van zondag. Als afsluiting van de dag was er de altijd zenuwslopende 4x100m. Dennis, Jeroen W, Nadim en Bas J liepen een fantastische race, met zeer snelle individuele stukken en prima wissels. Helaas schoot het bij Nadim in zijn hamstring in het wisselvak, maar de jarenlange estafette-ervaring van Bas kwamen van pas. Hij hield op tijd in, pakte het stokje over binnen het wissselvak over en passeerde alsnog twee teams om te finishen in 44.09. Nadim lag helaas nog lang op de baan en het zag er niet best uit. We hopen echter op een spoedig herstel!

Phoenix-mannen goed op dreef in Leiden

Hiermee kwam er een einde aan een prachtige dag met zeer goede prestaties, alleen Nadims blessure was een fikse tegenvaller. Op ieder onderdeel werden er ongeveer evenveel punten gescoord als we in onze prognose hadden gezet, dus aan het eind van de dag zaten we slechts 22 punten boven de prognose. Belangrijker nog is dat er sinds Phoenix in de tweede divisie zit in 2008 niet zoveel punten werden behaald in de tweede wedstrijd. De Phoenix heren staan nu landelijk derde en liggen dus op promotiekoers! De derde en laatste voorrondewedstrijd vindt plaats in Harderwijk op zondag 29 juni. Komt allen!

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in