Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Phoenix-mannen uitermate succesvol in Alphen!

Na de nodige voorpret mochten de competitieploegen van de mannen en vrouwen zondag 4 mei eindelijk los. De eerste wedstrijd stond dit jaar een paar weken later op de kalender dan voorgaande jaren. Hierdoor hadden veel toppers hun trainingsstage op Mallorca er al op zitten. Een aantal atleten had voor een andere route gekozen in de voorbereiding op het buitenseizoen en al een voorproefje gegeven van de vorm bij diverse instuifjes in den lande. Er waren de afgelopen weken zelfs de nodige geldprijzen binnengesleept met zeer behoorlijke prestaties. Dit was echter de eerste wedstrijd waar het écht ergens om ging: punten voor de vereniging op weg naar promotie naar de eerste divisie. De omstandigheden konden deze keer niet als excuus gebruikt worden, hoewel ietwat dwarrelig viel het mee met de wind. Het zonnetje werd af en toe tegengehouden door wat lichte bewolking, dit resulteerde in een temperatuur die de hele dag zo tussen de 14 en 18 graden lag.

Iedereen was keurig op tijd aanwezig op de baan van AAV’36 in Alphen aan de Rijn. Deze mooi gelegen accommodatie bood helaas niet veel ruimte buiten de hekken. Het was daarom even proppen, maar uiteindelijk vonden we een goede plaats voor onze partytent. Dankzij het eigen liveresults-systeem en de twitterende ploegleider Siem kon het thuisfront op de hoogte blijven van de prestaties en zagen we meteen hoe onze score zich verhield tot de prognose en het puntenaantal van vorig jaar.

Om voor een stabiel begin te zorgen hadden we ervoor gekozen onze ervaren krachten aan het begin van de wedstrijd in te zetten. Carel trapte af en gaf meteen het goede voorbeeld door uit te halen met de slingerkogel. Hij bracht 36,63 op de borden en was hiermee goed voor 36 punten meer ten opzichte van de score van vorig jaar. De 110 meter horden van Lars ging in 16,28 sneller dan de eerste wedstrijd van 2013, onze tactiek bleek te werken. Op het verspringen leverde Tieme met 6,07 helaas wat in, maar de schade bleef beperkt. Arjen moest een enthousiaste start op de 800 meter bekopen met een zware laatste 300 meter maar wist toch in 2.02.24 te finishen. Peter was op deze afstand een serie eerder tot 2.05.77 gekomen.

Sprinters Dennis en Jeroen, dit jaar al goed uit de startblokken, lieten zien dat hun resultaten uit het voorseizoen geen toevalstreffers waren. Met 11.42 en 11.39 zaten ze elkaar op de hielen en bleef de ploeg voor op het schema van 2013. Master Lars nam de ploeg opnieuw bij de hand en ging over 3.60 met de polsstok. Geïnspireerd door dit voorbeeld smeet Remy de speer in de eerste poging over 49.42, bijna vijf meter verder dan vorig jaar! Op de 400 meter opende Bas Jubels zijn seizoen met 52.09. Nieuwe aanwinst van de ploeg Nadim dook voor het eerst onder de 51 seconden en werd tweede op dit onderdeel in 50.71, goed voor 31 punten winst ten opzichte van 2013! Zo werd halverwege de wedstrijd duidelijk dat de ploeg uitstekend bezig was en dat veel van onze concurrenten af moesten haken in dit geweld.

Phoenix-mannen uitermate succesvol in Alphen
Remy werpt de speer richting de 50 meter!

Ook supporter/jurylid Patrick was nu aangekomen in Alphen en mocht meteen aan de bak met het terugrollen van kogels. Tieme voldeed bij het hoogspringen met 1.95 aan de verwachtingen op hoogspringen, een onderdeel dat altijd goed is voor veel punten. Bij het kogelstoten bleek Martijn het gevoel te pakken te krijgen, hij stootte 9.46. Peter pakte de punten door de kogel over 9.78 te beuken. Inmiddels was Bernard op tijd aan de start van de 5000 meter verschenen. Hij wist net niet onder de 15.30 te komen, zijn 15.31 was goed voor 21 punten winst op het schema. Leon ‘Mcmanaman’ had zijn ideale tred niet helemaal te pakken maar bleef bij master Bernard in de buurt. Hij kwam in 15.38 over de finish, na een voor hem traditionele snellere slotronde waarin nog wat tegenstanders de hielen werd getoond.

Phoenix-mannen uitermate succesvol in Alphen
Martijn stoot kogel, Bernard onderweg op de 5000m

Op de 200 meter bleek dat Jeroen en Dennis de 100 meter als opwarmer hadden gebruikt. Ze kwamen beiden tot een nieuw persoonlijk record, voor Jeroen 23.12 en Dennis zelfs 22.79! Wederom boekten we winst op het schema. Lars wist zich nog een laatste keer op te peppen en overbrugde 13.29 bij het hink-stap-springen. Zo haalde hij ook op zijn laatste onderdeel meer punten dan vorig jaar. In totaal was Lars goed voor 65 punten winst! De sprinters mochten nog één keer de baan op voor de Zweedse estafette, met 2.00.98 waren Bas, Nadim, Dennis en Jeroen aanzienlijk sneller dan vorig jaar en gaven ze de dag een waardige afsluiting.

Phoenix-mannen uitermate succesvol in Alphen
Zweedse estafette met Bas, Nadim, Dennis en Jeroen: 2.00.98!

Met behulp van het spreadsheet kwamen we tot de conclusie 9886 punten gescoord te hebben, bijna 150 meer dan in 2013. Dit succes werd samen met de vrouwen gevierd in pizzeria il Duomo in Alphen aan de Rijn. Aan het eind van de dag bleek dat we landelijk derde staan. De eerste stap richting de promotiewedstrijd is gezet!

De foto’s van Michel Reij kun je hier bekijken.

Beeld: Michel Reij

Actueel

Fusie

Wie doet mee in welke werkgroep UP fusie traject

18-04-2024

Om tot het voorstel tot fusie te komen zijn 8 werkgroepen ingericht. De stuurgroep heeft een eigen opdracht van overkoepelende taken en vanuit de stuurgroep is een vertegenwoordiger toegevoegd aan

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix rules the Run & Roast 2024

09-04-2024

Het was weer Fast, Faster, Phoenix afgelopen zaterdag bij de Run & Roast in Utrecht. Iker Bruggink liep keisterk naar een derde plek op de 5km en op de 10km

lees verder...
Jeugdnieuws

Junioren U16 & U14 openen competitieseizoen met mooie wedstrijd op eigen baan

07-04-2024

Met maar liefst 7 competitieploegen was AV Phoenix goed vertegenwoordigd op de eerste competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 op de warmste 6 april ooit gemeten.

lees verder...

Agenda

april 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« mrt   mei »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in