Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Sfeervol debuut competitie teams 3de divisie

Beverwijk, 19 april 2015 – Voor het eerst sinds lange tijd komt een 2de team uit in de 3de en laagste divisie bij de senioren.

Het was even puzzelen, maar bij zowel de dames als de heren hebben we een volledig team op de been kunnen brengen. Een teken dat wedstrijdatletiek in de lift zit bij AV Phoenix en dat het dringen geblazen wordt voor een plekje in 1ste team. Daarover straks meer.

Heren

Waar onze toppers in Grootebroek ten strijden trokken, mochten wij onze degens kruisen in Beverwijk. Wie denkt dat de 3de divisie bestaat uit een stel pannenkoeken, komt tijdens de wedstrijd bedrogen uit. Zo sprong iemand van de concurrent over 2 meter, liep een dame met geldige wind 11.9 op de 100m en sprong een dame tegen de 6m ver. Dat er pannenkoeken waren na afloop van de wedstrijd zal niemand ontkennen.

De mannen bestaande uit Joris, Lars, Beer, Leon, Sibren, Sebastiaan, Alexander, de ploegleiders Martijn en Dennis en ook Koen als jurylid hadden zich voorgenomen om de mannen van het 1ste team voor te zijn.

Joris nam duidelijk een voorschot op een overwinning tijdens zijn 110m horden. Hij had namelijk berekend door bij hordenpassage 3 een lichtelijke afduw van horden met de handen toe te passen het een winst van 2 seconden op zou leveren. Met een grote voldane grijns kwam hij over de finish in een tijd dichtbij het wereldrecord. Helaas is zijn uitslag niet opgenomen in de boeken wegens onreglementair handelen. Wij houden het op de gedachte dat de atletiekwereld nog niet klaar is voor de “Koenders” hordentechniek.

De sprintmannen hadden in de auto al snode plannen afgesproken en met name op de zweedse estafette werd ingezet op snelle tijd. Allereerst beten Dennis en Leon het spits af op de 100m. Leon is de eerste van 3 nieuwe atleten bij Phoenix dit seizoen die uitkomt in het team.  Na wat gedoe met de scheidsrechter (Leon was nog niet ingedeeld) konden we in dezelfde serie starten. Leon start sneller dan het licht en had meteen een voorsprong te pakken. Op de finish was de volgorde omgedraaid maar met uitstekende tijden (zie uitslagen).

De 200m ging tussen Dennis en Beer  (ook nieuw bij Phoenix ) en dit werd eveneens een spannende strijd tot aan de finish die net in het voordeel van eerstgenoemde werd beslecht. Beer (nummer 4 van NK junioren A indoor vorig jaar op 400m) benaderde hier zijn persoonlijk record en klopt duidelijk aan de deur voor een plekje in het 1ste team.

De laatste nieuweling is Alexander en deze groeibriljant traint onder de vaderlijke vleugels van Jeroen Sengers. Hij is gespecialiseerd in de zware sprintafstand de 400m en onder winderige omstandigheden liep hij een degelijke 52.97.  Sebastiaan wilde ook knallen op de 400m, maar kreeg helaas tijdens de race last van z’n knie. Daardoor moest hij z’n plek op hinkstap ook afstaan aan Sibren.

De Mila afstanden voor deze wedstrijd waren de 800m en 5000mLars deed deze zware combinatie en pakte de broodnodige punten op de 5000m in een stabiel gelopen race. Sibren liep taktisch een sterke race, gehaast door Lars, en mede door een sterke 100m verpulverde hij z’n persoonlijk record en pakte hij de punten. Een mooie teamprestatie.

De technische onderdelen verliepen zeer goed. Martijn en Joris stootten de kogel allebei verder dan de mannen in de 1ste team, maar dit leidde nog niet tot uitbundige taferelen. Dit was wel te zien bij Leon. Met een vertesprong van 6.01m voor het eerst in z’n carrière over de 6m. Dat met slechts 1x per week trainen. Het schijnt dat Gaisah al knikkende knieën krijgt bij de gedachte als Leon meer trainingen per week kan doen.

Alexander deed voor de 400m als opwarmertje hoogspringen. Hij is de kleinste man van het veld, maar wist zich toch knap rond z’n eigen lichaamslengte te springen.
Joris besloot zijn noviteiten op het gebied van atletiek te laten varen en gewoon normaal een speer te werpen en dit deed hij zeer goed.

Sibren was dus door het uitvallen van Sebastiaan de man voor hinkstap en sprokkelde de nodige punten bij elkaar in slechts één enkele sprong.

Tot slot dan de zweedse estafette. Wat wilden we graag sneller lopen dan het eerste team in Grootebroek. De hele dag hadden we het erover. Is de volgorde wel goed, hoe pakken we het taktisch aan etc. Uiteindelijk draait het om hard lopen en dat deden we. Met een taktisch uitstekende Alexander die z’n energie beter verdeelde dan in de individuele 400, een ouwe kalende man harkend op de 300, Beer als een speer (bekt lekker in dit verhaal) op de 200m en Leon als een kangeroe op de 100m besloten de dag met winst en de 2de tijd overall van de dag. Waren we sneller dan het 1ste team? Uiteindelijk zijn we allemaal winnaar.

In de totaalstand zijn we de 35ste, maar wel voor het 1ste team van U-track en dat is reden voor een pannenkoek.

Dames

Onze prachtige dames deden het veel beter dan de mannen in Beverwijk.
Ook in dit team een aantal debutanten.

Sprint

Op de 100m knalden Fieke en Louise uit de blokken. Louise deed dit voor het eerst en dan meteen een tijd onder de 15 sec!  Fieke was ook erg tevreden met haar snelle sprint en dik pr onder toeziend oog van haar vader.

De 200m werd aan battle tussen Lisa Rodenburg en Anne Elevelt. Lisa pakte de punten en Anne was na haar 800m zeer tevreden over de snelheid.

De 400m werd gelopen door Kirsten en wat vooraf werd bevreesd viel achteraf zeer mee. Een paar dames waren op papier veel rapper en ook eerder bij de finish, maar een 1.02 is voor nu zeer goed.

MILA

Anne Elevelt en een debutante op de atletiekbaan Lisa Bloemers liepen de 800m. Lisa liep in de 1ste serie overtuigend naar een goede tijd van 2.47.72. Anne deed een Sven Kramertje en kopieerde de race van Lisa, maar dan net iets sneller: 2.47.44. Naar wat voor tijden hadden ze elkaar gestuwd in rechtstreeks duel?

3000m

Een rechtstreeks duel werd het tussen de dames Inge en Marieke op de 3000m. Inge nam meteen de kop en probeerde er een harde wedstrijd van te maken. Het vele kopwerk eiste wel z’n tol en in haar kielzog kon Marieke blijven ontspannen. In een felle eindsprint pakte Marieke uiteindelijk de broodnodige punten met vlak daarachter een moegestreden Inge.

Horden

Fieke en Lisa Rodenburg liepen in dezelfde serie de 100m horden. Lisa won nipt en behaalde ook de enige dag overwinning overall. Fieke werd knap derde in wederom een persoonlijk record!

Technisch

Kogelstoten werd een spannende strijd tussen Anne Elevelt en Louise. Weer kopieerde Anne het resultaat van haar concurrente en deed het ietsje beter (7cm verschil).

Het technisch hoogtepunt kwam op naam van de ploegleidster ter plaatse Anne van Heerebeek. Allereerst wierp ze de discus over de 20m om daarna haar verantwoordelijkheid te nemen met verspringen. Onder ideale omstandigheden vloog ze naar bijna 5m. De volgende keer zal de proberen de 6 resterende cm te overbruggen.
Kirsten is een echte allroundster en pakte dus eventjes hoogspringen bij. Naar eigen zeggen was ze erg tevreden.

Estafette

De dames zagen de mannen seriewinst pakken en dat gaf ze vleugels. Na een sterke opening van Kirsten knalde Fieke de 300m en sloeg een groot gat. Daarna was het de beurt aan Lisa Rodenburg om het stokje veilig in de handen van Anne van H te brengen. Dit ging goed en een ruime seriewinst werd een feit.

In totaal zijn de dames landelijk als 13de geëindigd. Met recht een zeer goed debuut in de 3de divisie!

Na afloop zijn we samen met het 1ste team heerlijk pannenkoeken wezen eten.

Namens de ploegleiders bedankt iedereen voor de inzet. Ook de toeschouwers en juryleden bedankt.
De volgende wedstrijd is al weer 3 mei in Santpoort. We hopen dat jullie er dan weer allemaal bij zijn.

Tekst: Dennis, Martijn, Anne en Marloes

Actueel

Clubnieuws

Weinig records door warmte en drukte op parcours bij Utrecht Marathon. Deze Phoenix-bikkels waren erbij

19-05-2024

Persoonlijk records werden niet of nauwelijks gelopen, deze zondag tijdens de Utrecht Marathon. Dat had natuurlijk alles te maken met de warmte. En ondanks dat die hitte voor lopers niet

lees verder...
Clubnieuws

2e competitiewedstrijd junioren U16 & U14 in Woerden: 42 PR’s en een clubrecord

19-05-2024

Op zaterdag 18 mei was de tweede competitiewedstrijd voor junioren U16 & U14 in Woerden. Het was de zaterdag voor Pinksteren, waardoor het deelnemersaantal dit keer op 24 junioren bleef

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup 2: Jasmijn Sibma wint de 5KM, bikkels weer van de partij

15-05-2024

De tweede avond van 42 editie van de ZomerAvondCup zit er ook weer op. Met 25 graden bij de kidsrun en een paar flinke hoosbuien voor en tijdens de 10km

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in