Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Winnen is maar relatief?! – wintercup Baarn

Terwijl de NK atleten actief waren op de Warandeloop, waren de ‘overige’ atleten actief in Baarn. Op de korte cross waren Lisa de Ruiter en ondertekende actief. Op de lange cross waren Marieke, Mark, Mark en Kasper van de partij. Een verslag van Gerrieke Grootemarsink.

Onderweg naar de wintercup was het nog regenachtig, maar tijdens het inlopen bleek het al snel heerlijk weer te zijn om te rennen in de bossen bij Baarn. De wintercup heeft een nieuwe locatie en daar is het goed geregeld. Goede voorziening van toilet/kleedruimte en een overzichtelijke start met een mooi parcours volgend.

Lisa en ondertekende waren van tevoren al aan het ‘voorspellen’ hoe de race zou gaan. Trouwe trainmaatjes worden nu toch concurrent. Lisa lijkt wat fitter te zijn wanneer je naar de trainingen kijkt, maar ondertekende is meer van de langere afstand. Geen idee hoe het gaat, we hebben er in ieder geval beiden zin in!

De start was er één zoals bijna alle crossen gaan; lekker een beetje duwen en vooral heel hard beginnen. Joost, bedankt dat je dit ook oefent tijdens onze trainingen 😉 Lisa was uiteraard snel weg. Ondertekende heeft wat meer moeite met de snelle start, maar liep al snel in zodra het tempo gestabiliseerd werd. Positieve aanmoedigingen volgden onderweg.

Uiteindelijk is ondertekende gefinisht in een tijd van 14.08 min. en Lisa in een tijd van 14.35 min. Deze tijden waren goed voor een 2e en 3e plek. Iets waar beiden totaal niet bewust waren. Als we dat geweten hadden, hadden we nog wel een stukje harder gelopen; nummer 1 liep slechts 6 sec voor… Toch niet competitief genoeg…

Lisa wat ontevreden (ook 2 dagen niet fit geweest), ondertekende tevreden voor een 1e cross dit seizoen, begonnen we samen aan het uitlopen. We kozen ervoor om de grote ronde uit te lopen zodat we ondertussen de 10 km lopers aan konden moedigen en onze race konden analyseren.

Het onderwerp van gesprek was ‘winnen’. Op eens staan we op een 2e en 3e plek… Om een beetje een indruk te geven van ons gesprek: “Tja, winnen is maar relatief, want nu zijn de NK lopers er niet.” “Anders hadden we geen schijn van kans gehad.” “We zijn zo’n tussengroep; bij een NK zullen we achter in het veld lopen, bij alle niet-NK lopers lopen we blijkbaar bovenaan.”

Onze conclusie was dat het natuurlijk hartstikke leuk is dat we een keer gewonnen hebben. Dat dingen altijd betrekkelijk zijn; er is altijd een vergelijking waarmee je je eigen prestaties mee naar beneden kan halen. Feit is dat we ons fit voelen, het heerlijk vinden om met de cross mee te doen en mooie tijden neer kunnen zetten. En het is veel leuker om daar naar te kijken, dan vanuit het oogpunt; “winnen is maar relatief”

Eenmaal klaar met uitlopen kwamen we weer terug bij de start. “Goh Lisa, wanneer zou de prijsuitreiking van de korte cross zijn?” Lisa kijkt op haar telefoon; 12:40 uur. En hoe laat is het nu? 13:10 uur…. Samen hebben we er hard om gelachen; zo belangrijk was het dus voor ons om op dat podium te staan.

Aanvulling redactie

Er zijn hele goede prestaties geleverd bij de jeugd. Willem Veldpaus, Ok de Kiefte, Elisa Couperus en Coos Veldpaus zij in actie gekomen namens Phoenix. Willem en Ok liepen lange tijd samen 2e en 3e in hun race totdat Ok in het laatste stuk van de race een versnelling plaatste. Ok eindigde als 2e. In een gevecht om de 3e plaats met 3 jongens is Willem als 4e geëindigd. Elisa is in haar race als 5e geëindigd bij de meisjes A 1e jaars. Coos Veldpaus moest helaas uitstappen.

Tekst: Gerrieke Grootemarsink

Actueel

Studentennieuws

Verslag Batavierenrace

12-05-2023

Vrijdagmiddag 28 april was het eindelijk zover, de Batavierenrace! Zowel het Phoenix team als het universiteitsteam van Utrecht verzamelden op het station om vervolgens naar Enschede of Nijmegen te vertrekken.

lees verder...
Studentennieuws

Maandverslag april

06-05-2023

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentengroep in de maand april. April stond in het teken van de Batavierenrace,

lees verder...
Clubnieuws

Zomeravondcup 2023: Phoenix-dames verpletteren parcoursrecords op de 5km en 10km

26-04-2023

De eerste avond is weer een feit! Het was weer een mooie sportieve avond, met zowel een record aantal deelnemers als op de 5 en de 10km bij de dames

lees verder...

Agenda

mei 2023
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in