Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Phoenix historie in vogelvlucht – Competitie

En dan is het zover: op zondag 6 mei 1973 doet de Phoenix-herenploeg met ploegleiders Herman Verheul en Hans Hanschen voor het eerst in haar geschiedenis mee aan de 1e-klasse-competitie. Grappig genoeg hebben we dan ook al een schrijnend tekort aan werpers in de ploeg.

Het clubblad ‘de Opfrisser’ heeft in juli 1973 zijn laatste uitgave met de melding van het huwelijk van Herman Verheul en Riek Hulleman, op 25 juli. Net daarvoor, in mei, is het Ad Buijs gelukt weer een dame lid te maken van Phoenix. Na Jannet Vermeulen volgen Mariëtta, Pauline en nog vele anderen.

Ook in dat jaar doet de Steenwijkse boerenzoon Klaas Lok (foto) zijn intrede binnen Phoenix. Een belangrijk jaar dus voor Phoenix, dat naar buiten toe weer een breder gezicht krijgt: talenten, dames, junioren en… heel weinig geld.

De Veilinghal moet eind 1974 worden opgezegd en noodgedwongen zetten de ‘zaaltraining’ voort op de Maliebaan, tot groot genoegen van de omstanders. Hennie van Wijk introduceert in oktober 1973 de clubkampioenschappen in de vorm van een kleine meerkamp. Het wordt een daverend succes: echtgenotes, verloofdes en vriendinnen vormen een riante damesploeg en Hennie wordt voor de eerste keer clubkampioen.

Het clubblad, nu onder redactie van Jannet Stulen, wordt opnieuw opgezet en gaat vanaf dan naamloos door het leven.

Lees ook:

Actueel

Clubnieuws

Phoenix-vrouwen 11e in Eindhoven, landelijk 34e in Tweede Divisie

01-05-2024

Zondag 21 april togen de Phoenix-vrouwen af naar Eindhoven voor hun eerste competitiewedstrijd in de Tweede Divisie. Ploegleider Nienke Heida doet verslag!

lees verder...
Clubnieuws

ZomerAvondCup: deze Phoenix-bikkels waren van de partij

24-04-2024

De eerste avond van de ZomerAvondCup zit er weer op. De aftrap vond plaats door de kidsrun waar de jeugd met veel enthousiasme 1km aflegde. Gevolgd door de 5km-lopers, die

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix Jaarkalender: handig voor op de koelkast

23-04-2024

Wisten jullie dat we op de site ook een handige kalendermodule hebben? Scroll maar eens naar beneden als je op de home van onze site zit, of kijk aan de

lees verder...

Agenda

mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in