Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

EK goud en zilver voor Jannet

Helaas ging Iris haar verslag van dag 2 ‘lost in cyberspace’. Daarom nu maar een verslag van de afgelopen 2 dagen. Van de hand van uiteraard Iris Steverink. 

Dag 2: Jannet zilver op de 3000 meter

(Dag 1 kun je hier teruglezen trouwens 😉) Na haar lange dag op de meerkamp mocht Jannet vandaag de 3000 meter lopen. Ze was als 3e geplaatst achter een Duitse en een Italiaanse en wist dat ze de Duitse maar moest laten gaan. Die was toch te snel. En ja hoor. Direct na de start pakt de Duitse de leiding om die de rest van de wedstrijd niet meer af te staan. Maar daarachter werd het, zeker voor de partijdige volgers, wel spannend. Jannet liep als 2e en vrij kort daar achter de Italiaanse. De hele wedstrijd had Jannet deze plakker achter zich aan. Ook nog toen de bel ging voor de laatste ronde. Jannet had al een keer geprobeerd haar van zich af te schudden, maar dat lukte niet. In de laatste bocht dichte de Italiaanse het gaatje van een ruime meter en direct uit de bocht zette ze de (verwachte) versnelling in. Jannet had dit nog net op tijd in de gaten. ‘Dat gaat me niet gebeuren!’ Jannet reageerde net snel genoeg met volle snelheid en pakte nog net op tijd de tweede plek terug. Met 0.05 voorsprong pakte ze zilver op de 3000 meter! Met de droge lucht in de hal geen super tijden en een zware race. Maar het resultaat is er naar.

Master dames presteren in Ancona

Iris en Pascale hadden vandaag een rustdag. Dus na het uitlopen en de prijsuitrijking was het tijd voor een middagje relaxen in het zonnige Ancona. Op tijd eten, want morgen mogen ze weer vroeg uit de veren voor de 200 meter.

Dag 3: Goede prestaties met Goud voor Jannet

EK goud en zilver voor Jannet

Om 5.45 gaat vandaag bij Iris de wekker. Mocht Jannet dinsdag om 8.03 aan de start verschijnen. Vandaag mag Iris om 9.16 en Pascale om 9.25 startten. Op tijdopstaan dus om ervoor te zorgen dat het lijf een beetje wakker is. In het zonnetje doen we onze warming up en eenmaal bij de call room aangekomen, merken we dat er erg veel afmeldingen zijn. Zowel bij Pascale als bij Iris net genoeg voor 5 series, waardoor het 3 halve finales blijven. En onze kansen om die halve finale te halen snel stijgen. En yes, beiden zijn we door! De tijden zijn niet wat we gehoopt hadden. Dan vanavond maar knallen in de halve finales. Inmiddels is Jannet aangekomen in het stadion. Zij moet nog tot 21.40 uur zich vermaken totdat ze eindelijk de 800 meter mag lopen. Dat is het onderdeel waarvoor ze vooral naar Ancona is gekomen. Iris en Pascale laten zich nog even masseren, zodat de benen iets beter herstellen, eten wat en gaan een dutje doen buiten in de schaduw. Buiten wordt het bewolkt en steekt er een briesje op. Dan maar binnen naar het snelwandelen kijken…. Hier geldt echt de Olympische gedachte zeg.. Een deel hiervan doet alsof ze een vierdaagse aan het wandelen zijn. Om 5 uur wordt het lijf weer wakker en kan ik op een frisse buitenbaan mijn warming up doen.

Opnieuw heb ik baan 1 geloot. Voor mij zeker geen straf met alle tegenstandsters voor me bij de start. In de call room kom ik een wat gehaaste Pascale tegen. Later hoor ik dat ze dacht dat ze vandaag weer flink achter liepen op het chronoloog en daardoor maar 5 minuten voor haar warming up had. Beginnersfoutje? Haar doel is dan ook vooral heel blijven nu. Ik start goed. Volgens de Nederlanders op de tribune was ik vals. Maar ik werd niet teruggeschoten. Een scherpe start heet dat dus… De Tsjechische in baan 2 heb ik snel te pakken en ik trek goed door maar het gat naar de rest van het veld is te groot. Zoals verwacht 5e in deze halve finale. Maar helaas wel langzamer dan vanochtend. Nog even Pascale succes wensen en ik zie haar race. Ook zij loopt in baan 1, maar ze heeft de pech dat laan 2 leeg is. Ze houdt daardoor de hele race haar tegenstandsters voor zich en ook zij redt het niet om haar tijd van vanochtend te verbeteren. Maar het lijf blijft wel heel.

Eenmaal weer terug op de tribune tref ik Jannet nog even. Na een lange dag wachten mag ze eindelijk aan de bak. Ze oogt vermoeid na 3 lange intensieve dagen. Ik ben dus erg benieuwd of ze idd een medaille kan halen. Ze is als tweede geplaatst. Eindelijk mag ze wat doen. Pascale is terug naar haar accommodatie en Iris kijkt met een groepje Nederlandse atleten naar de finales 800 meter. De Spanjaard die bij de M85 of zoiets wint maakt er een complete show van. En dan eindelijk de 800 van Jannet. Ze gaat voortvarend van start en gaat mee met de eersten. Na een ronde neemt ze de leiding over en dan is het ze kwam, ze zag en overwon! Haar voorsprong wordt met de ronde groter en met een flink gat wordt Jannet Vermeulen Europees kampioen! Een prima tijd en dat met zoveel vermoeidheid van de eerdere dagen in de benen. Hulde! Morgenochtend 9 uur is ze terug in het stadion voor haar medaille en het Wilhelmus. 5e, 2e en 1e van Europa. Wat een topper is ze toch!

Tot zo ver de belevenissen van Phoenix in Ancona. Het toernooi gaat nog door tot zondag, maar wij zijn klaar en komen vandaag en morgen weer terug naar huis. Over 2 jaar is er weer een EK indoor masters. En als het goed is dan in ons eigen Apeldoorn!!

Jannet Europees Kampioen!

Uitslagen

Dag 2

  • V60 – 3000 meter – Jannet Vermeulen – 12.23.07 – CR – 2e

Dag 3

  • V40 – 200 meter – Pascale Schure – s – 28.68
  • V40 – 200 meter – Pascale Schure – hf – 29.45 – 16e
  • V45 – 200 meter – Iris Steverink – s – 29.35 – CR
  • V45 – 200 meter – Iris Steverink – hf – 29.69 – 15e
  • V60 – 800 meter – Jannet Vermeulen – 2.50.55 – 1e

Actueel

Wedstrijdatletieknieuws

Superzondag in de seniorencompetitie: vrouwen strijden voor lijfsbehoud in, mannen voor promotie naar Tweede Divisie

21-06-2024

Aankomende zondag 23 juni is de 3e wedstrijd in de seniorencompetitie. Zowel voor de Phoenix-mannen als voor de vrouwen belooft het een spannende wedstrijd te worden.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix is een niveau 4 trainer rijker: gefeliciteerd Bart van de Sande

20-06-2024

Leuk nieuws dit weekend! Bart van de Sande is geslaagd voor zijn looptrainer 4 opleiding. En daar zijn wij als bestuur natuurlijk erg blij mee, en trots op natuurlijk. Mayke

lees verder...
Clubnieuws

NK Junioren 2024: PR voor Teun Westein op 3000 meter NKU18

14-06-2024

Op de laatste dag van het NK Junioren komen geen Phoenix-junioren meer in actie, maar Teun Westein heeft de afgelopen dagen een mooi debuut gemaakt.

lees verder...

Agenda

juni 2024
MDWDVZZ
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in