Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

AV Phoenix May-be 100 Challenge

Het is weer woensdag. Jullie weten wat dat betekent: naar buiten☀️. Karin, Barend, Jannet, Ronald en Anouk hebben iets leuks bedacht voor de recreanten. De AV Phoenix May-be 100 Challenge, waar we de hele maand mei op los kunnen!

In de bijlagen twee zaken: de uitleg (er zijn bonuspunten 🎉) + iets om uit te printen zodat je je prachtige loopjes en wandelingen ook in het echt kunt afvinken (en ja als je creatief ✂️ knipt kun je onze hoofdjes als joker plakken). We hopen dat jullie het ook leuk vinden. Wij zijn enthousiast. Succes! 👊

Spelregels AV Phoenix May-be 100 Challenge

Hieronder vind je handige informatie en uitleg voor de Phoenix May-be 100!

Afstanden

 • De uitdaging bestaat uit 14 verschillende afstanden met een totaal afstand van 105 km of 105 mijl (ja ja may-be 100, dus bijna 100 #punintended) en die dienen gelopen te worden op 14 verschillende kalenderdagen binnen de maand mei;
 • Een mijl is 1,6 km 👨‍🏫;
 • De afstanden zijn: 14 -13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 (km of mijlen);
 • Je mag ze in willekeurige volgorde lopen;
 • Je kiest voordat je begint zelf of je de uitdaging aangaat in kilometers of in mijl;
 • Maximaal 1 afstand per dag telt, dus je bent op zijn vroegst in 14 dagen klaar;
 • Het dient een loopactiviteit zijn, hardlopen, rennen, hiken, wandelen, of een combinatie (een wandeling telt dus ook!);
 • De dagafstand hoeft niet exact gelopen te worden, meer mag ook, minder uiteraard niet 🧐;
 • Je houdt zelf de afstreepkaart bij met de afstanden die je gevinkt hebt (zie bijlage);
 • Je loopt de rondjes alleen of met zijn tweetjes maar je houdt je aan de 1,5 meter afstand.

Bewijs

 • Voor de 4 langste afstanden lever je bewijs aan door je rondje te delen (14 – 13 – 12 – 11 – 10) met de groep (via de app of zet het in ons Google-document*). Zo inspireer je anderen met je mooie route(s), en zien we je ook weer eens;
 • Bewijslast graag voorzien van afstand en datum (screenshot van Strava of een leuke foto van jezelf);
 • Je vult zelf je gelopen afstanden in op het bijgevoegde Google-Spreadsheet* (klik op het linkje). Als dat niet lukt mag je het ook doorgeven aan [email protected] (of app Anouk of Ronald) en dan vullen wij het voor je in.

Routes delen

Heb je een mooie route? Deel je rondje door een afstandmeten-linkje toe te voegen in het Google-bestand*. Er is een tabje: “Mooie rondjes”. Dus je kunt helemaal losgaan 🎉.

De afstanden

Klik op deze link* om je afstand door te geven of je rondje toe te voegen: drive.google.com

Help, ik sta er nog niet bij

Sta je er nog niet bij? Je kunt zelf in het Google-bestand* je naam erbij zetten. Gewoon op bovenstaand linkje klikken en zet jezelf erbij.

En hoe weet ik mijn tempo dan?

Stel, je wilt toch op tempo lopen, een bepaalde lange of korte afstand. Hoe hard mag je dan? In de tab ‘Tempo inschatting’ kun je dat terugvinden. Sta je er nog niet bij? Vul je naam in de tab in en zet je snelste tijd in de 10 km-kolom. Excel rekent dan voor jou de trainingstempo’s uit. Voor het lopen: Kijk dan vooral bij ‘Extensieve intervallen’ voor de kortere afstanden en voor de langere bij de ‘Duurlooptempo’s’. Ze zijn geel gearceerd…

Bonuspunten

 • De mooiste routes leveren bonuspunten op. Deel deze dus!
 • Een core-streak Dus plank jij 7 dagen achter elkaar, en elke dag net iets langer dan de dag ervoor? Of druk jij je elke dag een paar keer meer op? Doe je kikkersprongen? Wil je elke dag een x-aantal minuten touwtjespringen? Hou vol, en scoor die bonuspunten.
 • 1 mooie route/streak = 1 bonuspunt
 • Met 1 bonuspunt mag je 1 km (of mijl) van een willekeurige afstand aftrekken
 • Je mag maximaal 4 bonuspunten inzetten

Strippenkaart

Print je strippenkaart uit, en vink de afstanden af. Zet de datum erbij wanneer je wat gelopen hebt (datum:) en onderaan kun je afvinken of je gelopen, gewandeld of gehikt hebt, of vink ze allebei aan. En mocht je minder vanwege een bonus: plak een hoofdje 🃏.

Print de Phoenix 100 Challenge uit

Aan het eind

 • Voor iedereen die de uitdaging voltooit, is er aan het eind een leuke herinnering;
 • Aan het eind kiest jullie zeer deskundige trainersjury de leukste 3 rondjes, en voor die winnaars is er nog een extra verrassing;
 • Afstanden kunnen t/m 31 mei 2020 gelopen worden;
 • Een volle kaart? Maak een foto en app die naar ons, of mail ‘m naar [email protected].

Heel veel plezier in mei en verras ons met je mooie rondjes!

Liefs, jullie trainers

Barend, Karin, Jannet, Ronald en Anouk

Vragen? App gerust. Maar… de regels van de uitdaging zijn niet zo strak hoor, het gaat er vooral om dat we toch een beetje ‘samen’ lopen!

En de winnaars zijn…

*Klik op de link. Google opent het Excel in ‘view’-modus. Wil je zelf wat toevoegen of bewerken: klik op inloggen (rechtsboven), ben je al ingelogd, klik dan op ‘Open in Google Sheets’. Succes!

Actueel

Wedstrijdatletieknieuws

Superzondag in de seniorencompetitie: vrouwen strijden voor lijfsbehoud in, mannen voor promotie naar Tweede Divisie

21-06-2024

Aankomende zondag 23 juni is de 3e wedstrijd in de seniorencompetitie. Zowel voor de Phoenix-mannen als voor de vrouwen belooft het een spannende wedstrijd te worden.

lees verder...
Clubnieuws

Phoenix is een niveau 4 trainer rijker: gefeliciteerd Bart van de Sande

20-06-2024

Leuk nieuws dit weekend! Bart van de Sande is geslaagd voor zijn looptrainer 4 opleiding. En daar zijn wij als bestuur natuurlijk erg blij mee, en trots op natuurlijk. Mayke

lees verder...
Clubnieuws

NK Junioren 2024: PR voor Teun Westein op 3000 meter NKU18

14-06-2024

Op de laatste dag van het NK Junioren komen geen Phoenix-junioren meer in actie, maar Teun Westein heeft de afgelopen dagen een mooi debuut gemaakt.

lees verder...

Agenda

juni 2024
MDWDVZZ
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« mei   jul »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in