Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Maandverslag maart

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentengroep in maart. Deze maand had onze vereniging de honneurs om het NSK Indoor te organiseren, lees snel verder om een exclusieve blik te krijgen van een indoor commissielid. Maar maart stond ook in het teken van het studenten Phoenix Gala.

Activiteiten

Na de drukke maand februari, begon maart rustig. Op zaterdag 4 maart had de batavieren commissie (bataCIE) van Team Utrecht een bata-training georganiseerd. Op een overwegend natte zaterdagochtend werd eerst een reguliere training gehouden. Daarbij werd de groep afgemat met een warming-up, intensief spelletje en nog een setje 10x 200m in drietallen. Waar de 200 ‘rustig’ gedaan moest worden, werd toch het competitieve in een ieder naar boven gehaald! Dat is ook nodig als we EERSTE willen worden!

Na de lunch was er nog een informatiebijeenkomst over wat de batavierenrace is en werd er belangrijke informatie gegeven waar allemaal rekening mee gehouden moet worden. Nadat die informatie was gegeven werd als laatst het wisselen nog geoefend. Daarna ging iedereen, die nog aanwezig was, goed voorbereid naar huis. Op naar plek 1!

Op woensdag 15 maart was het tijd om te gaan padellen met de studenten! Met een gezellige groep van zes man sterk zijn we ’s avonds naar Peakz padel Vechtsebanen gegaan om een paar intensieve potjes te spelen. Op twee velden hebben we afwisselend enkel- en dubbelspel gespeeld. Verrassend genoeg hadden vier van de zes atleten al de nodige tenniservaring, waardoor de potjes nog redelijk competitief werden. Na de geslaagde en sportieve activiteit moest er natuurlijk nog even een groepsselfie gemaakt worden waarna iedereen weer naar huis ging.

Wedstrijden

In de maand maart werd het indoorseizoen met het NSK Indoor afgesloten (lees onderaan dit bericht het hele verslag door de ogen van Ingmar). Maar ook de eerste baanwedstrijden zijn weer van start gegaan. Zo is er op dinsdag de Keistad Baancompetitie. Met de 3000m en 1500m waar ook onze toppers Daan, Nial, Sam en Tom aan meededen. Ook in april staan er weer 2 Keistad Wedstrijden op de planning, de 5000m en de mijl.

Uitwisselen

Ook deze maand lieten de studenten hun veelzijdigheid zien door te gast te zijn bij een andere studentensportvereniging. Dit keer bij UTKA Ultimate. In de stromende regen traden 5 van onze studenten aan bij de beginnerscursus van UTKA frisbee. Waar de loopvormen van de warming-up na 10 minuten waren afgelopen, werd er daarna volop geoefend met de backhand gooi en de ‘flick’. Nadat we als dolle hondjes achter de frisbee aan moesten rennen om hem proberen te vangen, werd er nog een klein wedstrijdje gespeeld. We zien hen in mei bij ons op de baan!

Gala

Op 24 maart stond het enige echte studenten Phoenix-gala op de planning. In de mooiste kleren zat iedereen aan het zelfgemaakte diner en later op de avond barstte het feest los.

Vooruitblik

In de maand april wordt er naar paaseitjes gezocht, maar zal er ook tijdens de training en uiteindelijk de bata gezocht worden naar die persoonlijke records. Ook zal het Zinkstuk nog bij ons komen trainen om de uitwisseling mee af te ronden. Een week voor de bata zullen de stemmetjes al lekker warm worden gedraaid bij het karaoke.

NSK Indoor (👀 door de ogen van indoor commissielid Ingmar)

Het weekend voor de indoor commissie begon al op vrijdagochtend. Rond tien uur verzamelden we in de sportkantine van Omnisport en namen alvast wat belangrijke dingen door voor de grote dag zelf. Na een rondleiding langs alle faciliteiten die we tot onze beschikking hadden voor het weekend moesten we nog even wachten tot we de baan op konden door trainingen van TeamNL op de wielerbaan! Deze tijd hebben we gebruikt om alles qua toelatingen en instellingen op atletiek.nu af te maken en natuurlijk de mail goed in de gaten te houden. Daarna was het tijd om alles op het binnenterrein klaar te zetten! Terwijl Eri en Tom hier vast mee begonnen, haalden Ingmar en Joly snel de vrijwilligerslunch op, waarna ze ook hielpen met het klaarzetten van de onderdelen. Hier zat enige haast bij, want de wielerbaan werd daarna wederom weer in gebruik genomen.

Toen alles klaargezet was, kwam Nienke ook aan bij Omnisport. Er moesten nog veel taken gedaan worden: prijswinnaars kaartjes printen en sorteren, startnummers toewijzen, stickers voor op de startnummers printen, plakken en bonnetjes voor het eten/feest/overnachten knippen en aan de juiste startnummers vastnieten. Kortom, het werd een lange middag en avond. De hele commissie zat er tegen de avond een beetje doorheen, maar door een reddende Burger-King bezorging van Joly konden we er weer tegenaan om alles voor zaterdag af te maken. Na een dag van ruim twaalf uur kon iedereen eindelijk richting huis voor een korte nacht slaap voor de wedstrijd.

11 maart, de dag van het NSK Indoor 2023

De dag begon vroeg voor de commissie. Om 7:30 stonden we paraat om de laatste dingen in te richten en te zorgen dat alles klaar stond om de wedstrijd zo soepel mogelijk te laten verlopen. Toen iedereen op hun post stond en het meldbureau geopend was kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Na maandenlange voorbereiding kwam het allemaal hierop aan. Terwijl Joly in de vrijwilligersruimte hard bezig was alle vrijwilligers op te vangen en te helpen, zaten Tom en Ingmar boven op het balkon bij de wedstrijdleiding en het wedstrijdsecretariaat. Eri, Nienke en Hilde waren de hele dag druk bezig met de overige taken. Eri verzorgde daarnaast ook de tussentijdse prijsuitreikingen en Hilde was natuurlijk verantwoordelijk voor de feestcommissie en het avondprogramma.

De wedstrijd duurde uiteindelijk ruim acht uur maar die is voor de commissie daadwerkelijk voorbijgevlogen! Tijdens het ludieke onderdeel was het voor ons dan ook eindelijk tijd om (even) te relaxen en te genieten van de Beerchase. Nadat alles was afgerond en de laatste prijzen waren uitgereikt, moest Omnisport natuurlijk weer worden opgeruimd. Dankzij alle lieve Phoenix-atleten en vrijwilligers was dit gelukkig zo gedaan en konden we door naar de squashbanen voor het avondeten en het feest. Na een flinke maaltijd, veel bier en een korte nacht zat het NSK Indoor 2023 er dan officieel op. Wij als commissie kijken dan ook met trots en plezier terug op het vermoeiende, maar geweldige weekend dat we hebben gehad!

Heb je onze andere socials ook al gecheckt?

Studenten Trainingstijden Studentennieuws

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in