Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Maandverslag mei

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten die op en naast de baan hebben plaatsgevonden binnen de studentengroep in de maand mei. Deze maand stond in het teken van de vele baanwedstrijden en zonnige en gezellige trainingen en activiteiten. Er zijn door de studenten weer genoeg dingen gedaan, dus lees gauw verder!

Activiteiten

Op dinsdag 9 mei was er een high wine-avond met de meiden en gingen de mannen een avondje aan de bar hangen. Terwijl er bij de mannen wereldproblemen werden opgelost, werd er bij de dames flink genoten van alle verschillende soorten wijnen die waren ingekocht, uiteraard met bijbehorende kaasjes en andere borrelsnacks. Aan het eind van de avond bleek dat mannen en vrouwen vaak toch niet zonder elkaar kunnen, want de avond werd met een klein groepje gezamenlijk afgesloten.

Uitwisseling

Ook deze maand hadden we bezoek van andere sportverenigingen, zo kwam UTKA Ultimate bij ons op de baan om de uitwisseling af te ronden. Hier werden frisbee en discus met elkaar gecombineerd. Lukt het jullie wel om een frisbee met een discustechniek weg te gooien? Stuur je beste poging via onze Insta DM ;).

Daarnaast is er deze maand ook uitgewisseld met de survivalvereniging Simius Hircus. Na een rondje inlopen op hoog tempo werden ons de basistechnieken bijgebracht. Als echte aapjes begaven de studenten zich tussen de touwen, de een meer op souplesse en de ander meer op kracht. Ondertussen zorgde Hilde ervoor dat de mooiste posities op camera werden vastgelegd. Nadat onze onderarmen en handen al hun kracht hadden verloren, eindigde de avond met nog een drankje bij Olympos. Mooie herinneringen in de vorm van blauwe plekken werden overgehouden aan deze uitwisseling. En twee dagen later waagden de leden van Simius Hircus zich bij ons op de baan aan sprinten en speerwerpen. Kortom: weer een geslaagde uitwisseling!

De laatste donderdag van de maand stond in het teken van de vriendjes- en vriendinnetjestraining plus de zogenaamde bulkavond. Bij deze training mocht iedereen een vriend of vriendin meenemen naar de training. Met een gezellige grote groep is er hard getraind, waarna het tijd was voor de bulkavond. Tijdens de borrel werd er van alles naar binnen gepropt door de studenten. Dit ging van zelfgemaakte bananendrank tot caprese salade of gewoon een hele zak chips. Met onze buikjes rond waren we toen helemaal voorbereid op het NSK meerkamp wat een aantal atleten dat weekend te wachten stond.

Wedstrijden

Zoals in de intro beschreven waren er deze maand volop baanwedstrijden. Zo werden de eerste en tweede competitiewedstrijden gehouden. Op één onderdeel na gaat het de goede kant op bij de mannen (vind hun uitslagen hier) in de derde divisie. De vrouwen (uitslagen) zijn ook goed bezig in hun tweede divisie. Ook werden de eerste Trackmeetings gehouden op ‘onze’ baan. Deze wedstrijden zijn een mooi opstapje richting andere wedstrijden, zoals het NSK Meerkamp of NSK Baan (16 juni). Wil je weten wanneer de volgende trackmeeting op onze baan is, check het hier.

Voor sommige van onze atleten stond zondag 21 mei met rood omcirkeld in hun agenda, de Utrechtse Marathon! Zo waren er studenten aanwezig op de hele, halve en ¼ marathon! Onder de zonnige maar benauwde weersomstandigheden hebben alle aanwezige lopers een mooie prestatie geleverd! Voor Jim was het zelfs weer de eerste 10 km sinds een jaar!

Vooruitblik

In de laatste volledige maand tot aan de zomervakantie zijn er volop nog activiteiten en wedstrijden, zie activiteitenagenda hieronder. Daarna wordt het jaar op vrijdag 30 juni afgerond met de gezamenlijke barbecue!

Heb je ook onze andere socials gecheckt?

Studenten Trainingstijden Studentennieuws Commissies

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in