Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Dames gouddelvers op NEK in Amstelveen

Zo dat was dan het Nationale Estafette Kampioenschap oftewel NEK 2014. Bas neemt ons even mee wat er allemaal gebeurd is de afgelopen twee dagen…

Een verslag van Bas Jubels:

Als eerste mochten de meisjes B ploeg aantreden op de 4×100 en de toon werd gelijk gezet. Daarna de mannen die het voorbeeld van de meisjes volgden. Maar toen was het de beurt aan de dames. Lisa Rodenburg knalde uit de blokken. Mariska nam het stokje heel soepel over en denderde op het rechte stuk over de concurrentie in de banen naast haar. Vervolgens mocht Alice, ik heb echt nog niet vaak z’n indrukwekkende bocht gezien. Op volle snelheid kwam ze op Eline aangestormd die zo onder de indruk was dat ze maar wat eerder vertrok. Voor Alice natuurlijk geen probleem dus het stokje werd nog net op tijd (met een klein beetje remmen van Eline) overgegeven. Eline maakte het vervolgens keurig af wat resulteerde in de eerste medaille van dit weekend en dan wel gelijk een gouden ook!

Naja gouden. De organisatie had een goede deal gevonden op mooie zilveren medailles met een leuk printje op de voorkant dus die kreeg iedereen ;).

Dames gouddelvers op NEK in Amstelveen

Na een paar uur wachten gingen de mannen op voor de herkansing. Nu een paar meter meer op de 4x400m. Nadim ging goed van start maar kon het tempo van de snelste in onze serie net niet volgen. Jeroen probeerde het gat te dichten, daarna Dennis en vervolgens Bas ook maar dat lukte helaas niet. Een vijfde plaats was het resultaat.

Dames gouddelvers op NEK in Amstelveen

Dag twee beloofde weer een mooie zonnige dag te worden met daarnaast meer teams dus meer kansen op eremetaal. De jongens C mochten al vroeg hun kunsten vertonen. Voor de ene junior wat vroeger dan de andere, omdat ze in al hun enthousiasme er een klein uurtje te vroeg waren.

Luc ging hard uit de startblokken zoals we van hem gewend zijn maar ging dit keer ook heel hard door. Ik klokte een mooie 53 sec voor hem uitstekend gedaan! Theun liep daarna ongeveer in 40 sec door waarna Juras en Filip het goed afmaakten.

Bij de Meisjes B was er naast de concurrentie in hun categorie ook de strijd om het CR van Phoenix met de damesploeg. Van te voren werd het vuurtje tussen de teams natuurlijk lekker opgestookt en dat leidde tot de juiste wedstrijdspanning en een leuke wedstrijd binnen de wedstrijd. Eerst mochten de meisjes de tijd neerzetten. Maar na 150m moesten Nida en de andere meisjes stoppen want de elektronische tijd deed het niet. Bizar! Maar dus eerst maar even 2 series jongens B en dan alsnog knallen. Dat deed Nida ook. Als eerste gaf ze het stokje aan Fieke en die was geweldig. Ik ken Fieke al een paar jaar nu maar nog nooit heb ik haar zo hard zien lopen. Ze leek maar niet moe te worden en gaf het stokje aan Jinke over. Die ging er hard vandoor en vervolgens kon Yara het afmaken en kwam als 2e over de finish. Daarna de dames. De tijd van onze junioren was ruim onder het bestaande clubrecord dus ze wisten wat ze te doen stond. Lisa ging goed van start en pakte de laatste 100m goed de kop van de wedstrijd. Daarna nam Lisa het over en ging goed door. De concurrentes kwamen echter wel langszij en er iets voorbij zelfs. Kirsten haalde ze echter weer in en gaf het stokje aan Alice. Die liet gister al zien in vorm te zijn en knalde als eerste de finish over. Goud, maar wat is de tijd? Gespannen luisteren 8 meiden naar de speaker en daar komen de uitslagen. Twee-eenentwintig-zevenennegentig, jaaaaaaa klonk het luidkeels uit de junioren hun mond, ze houden het CR!!

Daarna nog de mannen. Nadim deed wat hij kon maar liep toch een ruime achterstand op. Bas liep een goede 300m al zeg ik het zelf en trok het gat helemaal dicht. Dennis werd helaas gehinderd door iemand van de organisatie waardoor we weer een klein gaatje hadden naar de kop maar kon er toch 1 inhalen. Helaas was hun slotloper net iets beter dan onze Bas Land en toch weer een vijfde plaats voor onze mannen.

In aanloop naar dit kampioenschap hebben er vele vrouwen opgesteld gestaan in de 4x800m voor vrouwen maar na vele afzeggingen stond er uiteindelijk toch nog steeds een team met podiumambities. Caroline ging goed van start maar zonder enige recente baanervaring hield ze veel over naar eigen zeggen, toch goed voor een 2e doorkomsttijd. Marieke trok het tempo goed door en nam zelfs brutaal de koppositie over. Na een doorkomst van 4.58 nam Inge het stokje over. Inge kwam rustig op gang en moest 600m een tegenstandster voor zich dulden. Na verschillende kreten over Beuken van de zijkant ging ze met een glimlach over de tegenstandster heen en liep ze een groot gat. En daar dan Kirsten. 600m meter ging het lekker zoals het een goede sprintster betaamd maar daarna kwam het meisje van Ilion toch snel dichterbij. Laatste 100m zij aan zij, de rest van Phoenix schreeuwt de kelen schor en Kirsten perst er een eindsprint uit en pakt de zegen. Zo toch het derde goud voor onze dames estafetteteams!!

Mijn junioren oefenen al weken trouw op de wissels en dat gingen ze even laten zien op de volgende estafettes. Eerst de meisjes C. Esther gaf het stokje makkelijk over aan Carlijn die vervolgens richting Anne ging. Daar volgde de scherpste wissel allertijden (volgens de scheidsrechter die ik later sprak was het stokje boven de lijn) en Anne snelde richting Jannah. Daar was de wissel erg goed en Jannah finishte in een prima tijd. Ook de jongens hadden er zin in. Luc had na 30m natuurlijk al zijn tegenstanders al weer ingehaald en gaf het stokje aan Juras. Die liep een goed recht stuk waarop het stokje naar Milan ging. Die haalde nog wat tegenstanders in en zowaar ze lagen vooraan in hun serie. Helaas moest Jonatan toch iets toegeven op de concurrentie, ook door een iets te veilige wissel, en een mooie 4e plaats in hun serie was het resultaat.

Dames gouddelvers op NEK in Amstelveen

Tot slot nog wat 200meters. Eerst weer de meisjes B. Die hadden er enorm veel zin in en mochten in de 2e serie aan de bak. Weer haalden ze alles uit de kast en gingen ze enorm hard. Het was spannend want hadden ze het podium gehaald? Even 5 minuten in spanning wachten en daar was weer de speaker. Jawel 3e en ook weer een nieuw clubrecord bij de Dames! Wat een toppers!

De mannen sloten daarna het kampioenschap voor Phoenix af. Jeroen Heesbeen gaf alles maar kon niet voorkomen dat Bas Land iets te gretig te vroeg weg ging. Een rommelige wissel met wat hinderlijke tegenstanders volgde. Bas gaf het stokje aan Bas en die haalde nog een tegenstander in maar helaas kon zelfs Dennis die plek tegen een sterke Joeri Moerman niet vasthouden. Wederom een vijfde plaats.

Al met al dus een geweldig weekend voor de damesploegen!!! De mannen komen volgend jaar nog beter en sterker terug om die medailles te claimen, daar ga ik in ieder geval hard voor trainen!

Dag 1

0. | 4 x 100 meter – Meisjes B NK – DSQ – Yara van Dee, Jinke vd Sluis, Nida Huijben, Fieke Witte

0. | 4 x 100 meter – Mannen – DNF – Dennis de Groot, Bas Jubels, Jeroen Heesbeen, Lars v Dee

1. | 4 x 100 meter – Vrouwen – 49.68 Lisa Rodenburg, Mariska Bun, Alice Achterberg, Eline Bardoel

5. | 4 x 400 meter – Mannen – 3.30.76 – Nadim van Minnen, Jeroen Rodenburg, Dennis de Groot, Bas Jubels

Dag 2

11. | Zweedse est. – Jongens C – 2.15.71 – Luc Orbons, Theun vd Woude, Jurus Huijben, Filip vd Vegt

2. | Zweedse est. – Meisjes B – 2.21.14 – CR (MA, MB, Dames) – Nida Huijben, Fieke Witte, Jinke vd Sluis, Yara v Dee

1. | Zweedse est. – Vrouwen – 2.21.97 – Lisa de Ruiter, Lisa Rodenburg, Kirsten Huijgen, Alice Achterberg

5. | Zweedse est. – Mannen – 2.02.41 – Nadim v Minnen, Bas Jubels, Dennis de Groot, Bas Land

1. | 4 x 800 meter – Vrouwen – 10.06.02 – Caroline Botman, Marieke Gimbel, Inge van ’t Veer, Kirsten Huijgen

?  | 4 x 80 meter – Meisjes C – 47.55 – Esther Spruit, Carlijn Zwart, Anne v Gils, Jannah de le Lijs

?.  | 4 x 100 meter – Jongens C – 48.80 Luc Orbons, Juras Huijben, Milan Coppers, Jonatan v Dongen

3. | 4 x 200 meter Meisjes B – 1.47.03 – CR (MA, MB, Dames) – Yara van Dee, Jinke vd Sluis, Nida Huijben, Fieke Witte

5. | 4 x 200 meter Mannen – 1.33.53 – Jeroen Heesbeen, Bas Land, Bas Jubels, Dennis de Groot

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in