Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Tweede competitiewedstrijd Leiden

Zoals bekend mag worden verondersteld is Lars Janssen al jaren de grote puntenpakker van het Phoenix mannenteam (2129 punten bij de wedstrijd in Alphen aan de Rijn). Niet alleen op de baan kun je op Lars vertrouwen, tijdens de spaarzame momenten dat hij zelf niet in actie is er geen supporter fanatieker dan hij. Naast spierpijn in de benen komt hij dan ook na elke competitiewedstrijd thuis met kapotte stembanden. Zo’n betrokken teamspeler vind je niet vaak in de atletiek. Wij vroegen Lars daarom naar zijn verwachtingen van de volgende wedstrijd van de Phoenix competitieteams.

Dat Lars zelf überhaupt punten haalt is al knap, aangezien hij laat weten tijdens de wedstrijd ook erg op te gaan in de prestaties van teamgenoten op de baan. Hij vertelt zelfs dat hij soms op moet letten dat hij de start van zijn eigen onderdelen niet mist. De competitiewedstrijden zijn volgens hem de leukste wedstrijden die je als atleet mee kan maken. Hij belooft in Leiden op alle onderdelen op tijd te starten, wij zullen als ploegleiders natuurlijk niet schromen hem hierbij te helpen. We hebben Lars dit keer gespaard, hij hoeft maar twee onderdelen te doen. Zo heeft hij tijd genoeg over om ook naast de baan zijn kwaliteiten te tonen.

Wat betreft de prestaties van het mannenteam denkt Lars dat Phoenix in de breedte stabiel is gebleven en vooral op de sprintnummers vooruit is gegaan. Hij verwacht in Leiden dan ook veel van Dennis, Jeroen, Jeroen, Bas en Bas. Ook de rest van het team gaat weer topprestaties leveren als het aan hem ligt. Waar vorig jaar nog een tamelijk sceptische voorspelling voor de promotiewedstrijd uit de koker van de Nederlands recordhouder kwam heeft hij nu alle vertrouwen in het team. Zowel de mannen als de vrouwen worden grote kansen toegedicht de promotiewedstrijd te halen. Ook waardeert Lars de entourage tijdens de wedstrijden. De aanwezigheid van de vele trainers en supporters tijdens in Alphen aan de Rijn kon zijn goedkeuring wegdragen. Wij hopen met hem in Leiden weer veel Phoeniciërs te mogen verwelkomen die onze teams komen steunen. We hebben dit keer in ieder geval Miriam als ploegleider van de vrouwen, en niet onbelangrijk, de massagetafel van Miriam er bij! Miriam zal de uitslagen van de vrouwen bijhouden. Volg haar hiervoor op @phoenixdames. Siem en Tieme zullen wederom verslag doen van de prestaties van de mannenploeg op @phoenixmannen. De prognose is hier te zien. Voor alle mensen die deze topploegen met eigen ogen willen aanschouwen, op zondag vertrekken we om 10 uur vanaf Maarschalkerweerd!

Actueel

Recreantennieuws

Goed trainen: de basisprincipes. Trainer Bart legt uit!

22-09-2023

Altijd al willen weten hoe je meer uit je training kunt halen? En waarom korter en vaker beter is dan een keer lang? Trainer Bart vertelt je aanstaande woensdag 27

lees verder...
Studentennieuws

Gezocht: Studententrainer voor Technische Atletiek Onderdelen

16-09-2023

De Studentengroep van AV Phoenix zoekt een nieuwe technische trainer!

lees verder...
Recreantennieuws

6 september gasttraining van Leon Graumans

01-09-2023

Komende woensdag komt Leon Graumans een gasttraining op de baan verzorgen. Leon is al velen jaren lid van Phoenix en traint in de mila-wedstrijdgroep. Ook gaf hij training voor de

lees verder...

Agenda

september 2023
MDWDVZZ
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« aug   okt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in