Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Korte, maar drukke maand februari voor de studenten

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten op en naast de baan van de studentengroep van de maand februari. In de maand die het kortst duurt en bekend staat als de maand van de liefde, hebben onze studenten weer met veel liefde aan alles meegedaan. Een overzicht!

💘 Op maandag 13 februari kwamen de cupido’s met hun cupidoos langs bij de training om de geschreven liefdes-(/vriendschaps-)brieven van de studenten uit te delen. En wat waren er veel kaarten geschreven <3!

Wedstrijden

Ook deze maand waren er heel wat wedstrijden waar onze studenten aan meededen. Uiteraard het NSK Trappenloop en het NSK Cross. Maar er waren ook studenten aanwezig bij de 8 van Apeldoorn, Phanos Indoor, de halve marathon en 30 km van Groet uit Schoorl. Onze topper Hanad mocht ook aan de bak deze maand. Zo schitterde hij op het NK Indoor (4:00;61 op de 1500 meter!) en een week later streed Hanad voor wat hij waard was op het NK Korte Cross (18e met een tijd van 8:43)!

Op zaterdag 4 februari is er ook een kleine delegatie afgereisd naar Soest voor de Soester boscross. Hier werden vier ronden gelopen van 2.5 km. Het was echt genieten om op deze zonovergoten dag door het bos te rennen. De wedstrijd werd ook nog eens goed afgesloten! Nial en Sanne namen allebei een beker voor de tweede plaats in ontvangst en Bertram werd knap vijfde!

– Sanne

Activiteiten

Onze studenten hebben februari fanatiek afgetrapt met het lasergamen, georganiseerd door de activiteitencommissie. Gewapend betrad de groep het terrein om te strijden tegen een willekeurige andere vriendengroep. Het gele trein team verpulverden de scores van de tegenpartij. Uiteraard stond army boy Petrus (Leger Piet) met kop en schouders bovenaan. Ondanks dat atletiek een individuele sport is, ging ons team er makkelijk met de winst vandoor! De avond werd afgesloten met een goede borrel onder de heaters bij Café Potdeksel.

Twee weken later stond er weer een themaborrel op het programma: spelletjesavond. Na een natte training werd er binnen, waar het lekker droog en warm was, de strijd met elkaar aangegaan tijdens de verschillende spelletjes.

Uitwisselen

Op woensdag 8 februari zijn onze studenten wezen uitwisselen met Het Zinkstuk. De training begon op het droge, wat enorm zweten was door de hele hoge luchtvochtigheid. Daar werden vooral krachtoefeningen gedaan. Enkele studenten kregen flashbacks naar de online krachtoefeningen van Hilde tijdens corona! Na een uur was het tijd om het water in te duiken en de uitdaging aan te gaan om niet te zinken. Bij de een lukte dat beter dan bij de ander. Na wat basisslagen van het (wedstrijd)zwemmen geoefend te hebben, werd er nog afgesloten met een kleine borrel.

Twee weken later zijn de studenten op bezoek gegaan bij Softijs om te komen schaatsen. Goed gemutst (met de nieuwe Phoenix mutsen), werd het ijs betreden. Voor de een was het meer wennen, dan voor de ander. Daarom werden er groepjes gemaakt op basis van schaatservaring en er was zelfs iemand die de uitdaging aanging bij de ‘normale’ trainingsgroep. Op een paar ijsknuffelaars na, was iedereen heelhuids het ijs afgestapt. In april verwelkomen we beide vereniging bij ons op de baan!

  • Ook in maart staan er weer volop activiteiten en wedstrijden gepland, zoals het NSK Indoor dat door ons wordt georganiseerd! Maar natuurlijk ook op 24 maart het gala! Check de afbeelding hieronder ⤵️ voor het volledige overzicht van maart (deze is ook in de groepsapp gedeeld):

Heb je onze andere socials ook al gecheckt?

Studenten Trainingstijden Studentennieuws

Actueel

AV Phoenix

Vraag van de UPGala commissie

10-07-2024

Op zaterdag 12 oktober dit jaar organiseert de UPGala commissie een gala voor zowel U-Track als Phoenix! Ze zijn al hard bezig met de organisatie, maar zouden graag nog wat

lees verder...
Clubnieuws

Jongens U12 winnen 3e pupillencompetitiewedstrijd op Maarschalkerweerd

09-07-2024
pupillencompetitie

Op zaterdag 6 juli was de 3e pupillencompetitie weer op eigen baan, ditmaal georganiseerd door Hellas. De Phoenix-pupillen lieten zich weer van hun goede kant zien met maar liefst 44

lees verder...
Clubnieuws

NK Atletiek 2024: Maaike van Gelder 10e op NK 5000 meter

03-07-2024

Afgelopen vrijdag 28 juni heeft Maaike van Gelder een mooie 10e plaats behaald op de 5000 meter op het NK atletiek.

lees verder...

Agenda

juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten en wedstrijdatleten vaak binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in