Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Korte, maar drukke maand februari voor de studenten

Welkom bij het maandverslag van alle activiteiten op en naast de baan van de studentengroep van de maand februari. In de maand die het kortst duurt en bekend staat als de maand van de liefde, hebben onze studenten weer met veel liefde aan alles meegedaan. Een overzicht!

💘 Op maandag 13 februari kwamen de cupido’s met hun cupidoos langs bij de training om de geschreven liefdes-(/vriendschaps-)brieven van de studenten uit te delen. En wat waren er veel kaarten geschreven <3!

Wedstrijden

Ook deze maand waren er heel wat wedstrijden waar onze studenten aan meededen. Uiteraard het NSK Trappenloop en het NSK Cross. Maar er waren ook studenten aanwezig bij de 8 van Apeldoorn, Phanos Indoor, de halve marathon en 30 km van Groet uit Schoorl. Onze topper Hanad mocht ook aan de bak deze maand. Zo schitterde hij op het NK Indoor (4:00;61 op de 1500 meter!) en een week later streed Hanad voor wat hij waard was op het NK Korte Cross (18e met een tijd van 8:43)!

Op zaterdag 4 februari is er ook een kleine delegatie afgereisd naar Soest voor de Soester boscross. Hier werden vier ronden gelopen van 2.5 km. Het was echt genieten om op deze zonovergoten dag door het bos te rennen. De wedstrijd werd ook nog eens goed afgesloten! Nial en Sanne namen allebei een beker voor de tweede plaats in ontvangst en Bertram werd knap vijfde!

– Sanne

Activiteiten

Onze studenten hebben februari fanatiek afgetrapt met het lasergamen, georganiseerd door de activiteitencommissie. Gewapend betrad de groep het terrein om te strijden tegen een willekeurige andere vriendengroep. Het gele trein team verpulverden de scores van de tegenpartij. Uiteraard stond army boy Petrus (Leger Piet) met kop en schouders bovenaan. Ondanks dat atletiek een individuele sport is, ging ons team er makkelijk met de winst vandoor! De avond werd afgesloten met een goede borrel onder de heaters bij Café Potdeksel.

Twee weken later stond er weer een themaborrel op het programma: spelletjesavond. Na een natte training werd er binnen, waar het lekker droog en warm was, de strijd met elkaar aangegaan tijdens de verschillende spelletjes.

Uitwisselen

Op woensdag 8 februari zijn onze studenten wezen uitwisselen met Het Zinkstuk. De training begon op het droge, wat enorm zweten was door de hele hoge luchtvochtigheid. Daar werden vooral krachtoefeningen gedaan. Enkele studenten kregen flashbacks naar de online krachtoefeningen van Hilde tijdens corona! Na een uur was het tijd om het water in te duiken en de uitdaging aan te gaan om niet te zinken. Bij de een lukte dat beter dan bij de ander. Na wat basisslagen van het (wedstrijd)zwemmen geoefend te hebben, werd er nog afgesloten met een kleine borrel.

Twee weken later zijn de studenten op bezoek gegaan bij Softijs om te komen schaatsen. Goed gemutst (met de nieuwe Phoenix mutsen), werd het ijs betreden. Voor de een was het meer wennen, dan voor de ander. Daarom werden er groepjes gemaakt op basis van schaatservaring en er was zelfs iemand die de uitdaging aanging bij de ‘normale’ trainingsgroep. Op een paar ijsknuffelaars na, was iedereen heelhuids het ijs afgestapt. In april verwelkomen we beide vereniging bij ons op de baan!

  • Ook in maart staan er weer volop activiteiten en wedstrijden gepland, zoals het NSK Indoor dat door ons wordt georganiseerd! Maar natuurlijk ook op 24 maart het gala! Check de afbeelding hieronder ⤵️ voor het volledige overzicht van maart (deze is ook in de groepsapp gedeeld):

Heb je onze andere socials ook al gecheckt?

Studenten Trainingstijden Studentennieuws

Actueel

Clubnieuws

Nieuwe site voor Cantina Atletiekbaan Overvecht

14-02-2024

De recreanten zitten er elke maandagavond. Na de training schuiven zij aan om gezellig bij Yet een gezonde maaltijd te nuttigen. En nu is cantinaovervecht.com eindelijk in de lucht. Dan

lees verder...
Jeugdnieuws

Jolien Limpens wint cross Meisjes U11 en meer Phoenix-succes

07-02-2024

Zaterdag 20 januari was de derde crosswedstrijd van de winterse crosscompetitie. Deze keer waren er maar liefst 37 atleten ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 28 daadwerkelijk hebben deelgenomen.

lees verder...
Clubnieuws

Goudhaantje Jannet Vermeulen slaat toe bij NK Masters Indoor

04-02-2024

Een gouden weekend voor AV Phoenix! Op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 vonden de NK Indoor Masters en Meerkamp U20 & Senioren plaats. Twee dagen atletiekspektakel in Omnisport

lees verder...

Agenda

februari 2024
MDWDVZZ
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« jan   mrt »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in