VacaturesLid worden?Traningstijden

Recreanten trainingen per week

We hebben goed nieuws: we mogen via baanslots weer trainen op de baan. YES! Alleen het training geven door een trainer is nog niet mogelijk. Gelukkig mag er wel een trainer op de baan aanwezig zijn om tips te geven. De trainingen zelf worden per app gedeeld.

Zoals jullie weten kijken een aantal groepen de situatie rond Corona nog even aan, dus voorlopig zijn Jannet en Ronald op de baan voor de avondtrainingen (woensdag) en zo nu en dan valt een trainer van een van de andere groepen in. Anouk zal dit op de woensdagmiddag voor haar rekening nemen.

Om alles goed te laten verlopen, willen we jullie het volgende vragen:

 • Meld je uiterlijk de dag van tevoren via AllUnited aan (klik hier voor uitleg over AllUnited).
 • Kom op tijd, helemaal ’s avonds kan het drukker zijn, dus zorg ervoor dat je op het afgesproken slot op de baan bent.
 • Spullen kun je achterlaten in je auto, in je fietstas of in een tas bij de verzamelplekken langs de baan.
 • De kleedkamers en toiletten zijn gesloten, dus:
  • Ga naar het toilet voordat je naar de training komt;
  • Kom in sportkleding naar de baan;
  • Neem zelf een bidon met water mee.
 • Ga na de training zo snel mogelijk op eigen gelegenheid naar huis.
 • Ook voor de trainers is dit een nieuwe situatie, dus ook een leerproces.

Daarnaast gelden de standaard Corona-spelregels:

 • Ben je verkouden, heb je een snotneus of moet je hoesten, heb je verhoging of koorts of
  heeft een huisgenoot koorts, blijf dan thuis.
 • Houd 1,5 m afstand.
 • Was van tevoren en na de training goed je handen.

Het zal even wennen zijn, maar fijn dat we – op aangepaste wijze – weer kunnen trainen!

Trainingen 2020

Al die nieuwe corona-maatregelen van gisteren raken ons. Ze hebben invloed op ons werk, ons thuis zijn en ook op onze sport. Vind het niet gek als de training niet lekker gaat, als je meer buiten adem bent, als je hoofd steeds ergens anders ‘zit’. Accepteer dat en gebruik de training om tot rust te komen.

Wees voorzichtig als je in het donker traint. Zoek een goed verlicht stuk zonder al te veel hobbels.

 • Week 45: deze week geen ingewikkelde dingen. Mocht je hoofd er helemaal niet naar staan, doe dan alleen de kern, steeds 5 minuten lopen, 1 minuut wandelen. Dat gaat zeker helpen!
  • Warming up: 10 minuten rustig inlopen
  • Oefeningen: 7-minutes programma (handige gratis app (Google/Apple) uit de vorige lock down) of verzin zelf 7 oefeningen die je elk ongeveer 1 minuut doet. Alles is goed, doe het rustig.
  • Loopscholing: maak 3 sprintjes op de plaats. Begin met rustig op de plaats lopen en versnel je beenritme net zo lang tot je niet meer sneller kunt. Probeer je armen in het zelfde ritme mee te bewegen. Neem tussendoor steeds ongeveer 30 sec rust.
  • Programma: 7x (5 minuten lopen en 1 minuut wandelen), rustig tempo (< 10km tempo) (TIP: de exacte tempo’s komen in de pdf’s van de komende weken – zie hieronder -, dan zie je precies hoe hard je kan en mag). Voor de rest (training 2 en 3): loop een nieuwe route als duurloop (DL1) en doe een vaartspel in het weekend. Dus kies een boom of rondje waar je even versnelt. Of zet bij elke fietser of wandelaar even aan. Het is jouw feestje deze week.
  • Uitlopen: 5 minuten

Trainingen 2021

Let op! Er is veel sneeuw gevallen. En hoewel dat prachtig is, de sneeuw gaat opfriezen. En bij gladheid hebben we vaak de neiging om geforceerd te gaan lopen. Dat is nu net niet de bedoeling. Dus kijk wanneer het kan. En kan het niet, maak dan een mooie wandeling, ga schaatsen en doe thuis wat vaker mee met ‘Nederland in beweging’ of doe dagelijks de 7-minute work-out 😉.

Actueel

Recreantennieuws

Recreanten houden (va)ART erin

02-03-2021
Recreanten houden (va)ART erin

Nu de streetart runs nog even niet door kunnen gaan, is het tijd voor een nieuwe (wandel)uitdaging. Carla houdt de vaART erin! En heeft weer een mooie kunstroute uitgedacht. Welke

lees verder...
Recreantennieuws

Recreanten trainingen per week

01-03-2021
Recreanten trainingen per week

We hebben goed nieuws: we mogen via baanslots weer trainen op de baan. YES! Alleen het training geven door een trainer is nog niet mogelijk. Gelukkig mag er wel een

lees verder...
Phoenix Momenten

Het Phoenix-moment van Marianne de la Houssaye

26-02-2021
Marianne de la Houssaye

Mijn naam is Marianne de la Houssaye Correia. Tussen 1986 en 1992 ben ik lid geweest van Phoenix. In die tijd trainde ik bij Jos Beernink voor de meerkamp, maar

lees verder...

Agenda

maart 2021
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« feb   apr »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in