Trainingsgroepen Trainingstijden Studenten

Recreanten trainingen per week 2021

We hebben goed nieuws: we mogen via baanslots weer trainen op de baan. YES! Alleen het training geven door een trainer is nog niet mogelijk. Gelukkig mag er wel een trainer op de baan aanwezig zijn om tips te geven. De trainingen zelf worden per app gedeeld.

Zoals jullie weten kijken een aantal groepen de situatie rond Corona nog even aan, dus voorlopig zijn Jannet en Ronald op de baan voor de avondtrainingen (woensdag) en zo nu en dan valt een trainer van een van de andere groepen in. Anouk zal dit op de woensdagmiddag voor haar rekening nemen.

Ondertussen bij de recreanten

Welkom Saar Nanneke Hanna van Bon. Lex en Mieke zijn de trotse ouders geworden van veulen Saar. Wat een prachtig plaatje! Gefeliciteerd 🥳

veulen Saar van Lex en Mieke

Trainingen 2020 Trainingen 2021 Trainingen 2022

Om alles goed te laten verlopen, willen we jullie het volgende vragen:

 • Meld je uiterlijk de dag van tevoren via AllUnited aan (klik hier voor uitleg over AllUnited).
 • Kom op tijd, helemaal ’s avonds kan het drukker zijn, dus zorg ervoor dat je op het afgesproken slot op de baan bent.
 • Spullen kun je achterlaten in je auto, in je fietstas of in een tas bij de verzamelplekken langs de baan.
 • De kleedkamers en toiletten zijn gesloten, dus:
  • Ga naar het toilet voordat je naar de training komt;
  • Kom in sportkleding naar de baan;
  • Neem zelf een bidon met water mee.
 • Ga na de training zo snel mogelijk op eigen gelegenheid naar huis.
 • Ook voor de trainers is dit een nieuwe situatie, dus ook een leerproces.

Daarnaast gelden de standaard Corona-spelregels:

 • Ben je verkouden, heb je een snotneus of moet je hoesten, heb je verhoging of koorts of
  heeft een huisgenoot koorts, blijf dan thuis.
 • Houd 1,5 m afstand.
 • Was van tevoren en na de training goed je handen.

Het zal even wennen zijn, maar fijn dat we – op aangepaste wijze – weer kunnen trainen!

Trainingen 2021

Let op! Er is veel sneeuw gevallen. En hoewel dat prachtig is, de sneeuw gaat opfriezen. En bij gladheid hebben we vaak de neiging om geforceerd te gaan lopen. Dat is nu net niet de bedoeling. Dus kijk wanneer het kan. En kan het niet, maak dan een mooie wandeling, ga schaatsen en doe thuis wat vaker mee met ‘Nederland in beweging’ of doe dagelijks de 7-minute work-out 😉.

Ga je voor het koningsdagrondje? En terecht: met dit weer… Dan kun je hier lezen hoe je een segment aanmaakt. Maar lekker uit je hoofd een 👑 kroon- of ander parcours uitdenken is ook best zen hoor 😉.

 • Week 48 – Training AV Phoenix Week 48 2021
  Op woensdag is er een flexblok van 12:00 – 14:00 uur. Lukt het niet om op dit moment naar de baan te gaan, of heb je eigenlijk alleen maar tijd om in de avond te lopen? Denk dan aan je verlichting! Het wordt erg snel donker. Ook is het handig om dan je interval misschien om te ruilen voor een vaartspel. Loop je route en zorg voor wat lange versnellingen (tot het kruistpunt, tot de 10e lantaarnpaal, tot huisnummer 35 bijv.). Dan hoef je in het donker niet steeds op je horloge te kijken – en blijf je ten alle tijden op de weg en je omgeving gefocust. Wel zo handig met dit weer!
 • Week 49 – Training AV Phoenix Week 49 2021
  Deze week is er op de woensdag geen trainer aanwezig op de baan, maar op het flexblok op donderdag is trainer Jannet er. Dus mocht je toch wat aansporing nodig hebben om de deur uit te gaan: donderdag is jouw dag 😉. De focus ligt deze weken op wat langere intervallen. Dat is wat fijner met die kou. Plus een mooie voorbereiding voor Egmond en Schoorl. En ga je toch. naar de baan: de eerste pagina is speciaal voor jou!
 • Week 50 – Training AV Phoenix Week 50 2021
  De warming-up en loopscholing zijn gelijk aan voorgaande weken. De kracht zit ‘m in herhaling! Hoe vaker je het doet, des te soepeler je gaat lopen 😉. Vergeet je niet in te schrijven voor de baanslots. Jannet is er donderdag, Anouk ook op donderdag en de vrijdag. En vergeet je niet op te geven voor de Jubileum-editie van de Lichtjesloop 2021!
 • Week 51 – Training AV Phoenix Week 51 2021
  Bij alle trainingen: doe thuis alvast een onderdeel van de warming-up, dan zit je nog lekker warm 😉. Denk aan lichte rek-oefeningen max 10 sec per groep, een stukje core-training (planken etc.) en wat lenigheidsoefeningen. Het gaat om het wakker maken van de spiergroepen. Buiten kun je dan inlopen, wat versnellen en aan de loopscholing. De trainers zijn er niet altijd bij om jullie te corrigeren en te motiveren i.v.m. de harde lockdown, maar probeer de loopscholing wel steeds mee te nemen. Je zult zien: het lopen gaat daarna steeds makkelijker! En mocht je nog op zoek zijn voor een route voor je duurloopje: check de Lichtjesloop. De route staat online. En hoewel we graag met elkaar heel Utrecht verlicht zouden willen zien, is dat dit jaar in die vorm niet mogelijk. Maar met een maatje kan je wel los natuurlijk!
 • Week 52 – Training AV Phoenix Week 52 2021
  Deze week een mix van lang en kort (zie pdf). En weer eens wat variatie in de loopscholing. Mocht je de loopscholing visueel willen hebben, zie de Warming-up tip hieronder. Stay happy, stay healthy & geniet van het siervuurwerk en de oliebollen. Tot in 2022!

Protip: check onze AV Phoenix Instagram. Op woensdag legt Mariska Bun een leuke krachtoefening uit. Dus doe mee met #WorkOutWednesday, en haal meer uit jezelf en uit je benen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AV Phoenix (@phoenix_atletiek)

Korte warming-up voor lopers

Stretchtips van Sarah Hall (Amerikaans topatleet)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sara Hall (@sarahall3)

Coreversterkend krachtcircuit

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door WORK (@work_training_studio)

Legs Cardio

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Charlee Atkins, CSCS (@charleeatkins)

Happy running!

Actueel

Clubnieuws

Uitnodiging huldiging NK-medaillewinnaars

20-03-2023

Er zijn weer een boel NK’s geweest (indoor, weg & cross). En daar zijn uiteraard weer veel Utrechtse successen (Hellas, U-Track en Phoenix) behaald. Hoog tijd om deze atleten in

lees verder...
Clubnieuws

Clubkampioenschappen Cross 2023

16-03-2023

Op zondag 2 april worden de Clubkampioenschappen Cross 2023 gehouden in het Panbos. Ook interessant:Runnersworld Track Meeting 16 mei: uitslagen en foto’sAV Phoenix organiseert Nederlandse Kampioenschap U20 & U18…Competitiewedstrijden voor

lees verder...
Studentennieuws

NSK Indoor

16-03-2023

Op zaterdag 11 maart zijn de studenten afgereisd naar Apeldoorn voor het NSK Indoor. Na een week waarin het wisselend regende en sneeuwde, begon de dag met zonneschijn🌞. Door de

lees verder...

Agenda

maart 2023
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« feb   apr »

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in trainen bij AV Phoenix? Kom dan gerust eerst eens een kijkje nemen bij de verschillende trainingen. Je kunt vier weken gratis meetrainen om te kijken of het je bevalt!

Er zijn verschillende trainingssgroepen waar je je bij aan kunt sluiten.

Phoenix traint in het zomerseizoen buiten op de baan van Maarschalkerweerd en Overvecht. In het winterseizoen zijn onze jongste atleten, wedstrijdatleten en studenten binnen in de zaal te vinden.

Schrijf je in